Održana završna konferencija projekta “Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu poduzetničke zone Turbina 2 u Slatini”

Danas (ponedjeljak) je u Posjetiteljsko-interpretacijskom centru EPIcentar Sequoia Slatina održana završna konferencija projekta “Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu poduzetničke zone Turbina 2 u Slatini” kojom je zaključeno još jedno provedbeno razdoblje hvalevrijednog projekta za grad Slatinu.

Uvodno se s nekoliko riječi nazočnima obratio gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, a potom je projektne rezultate predstavio pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marin Kokorić.

Cilj projekta bio je razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture Poduzetničke zone Turbina 2 ulaganjem u infrastrukturu kako bi se odgovorilo na izraženu potrebu za odgovarajućim smještanjem rastuće poduzetničke aktivnosti i radi privlačenja ulaganja, kao i ostvarenja popratnih očekivanih ekonomskih rezultata, odnosno jačanja proizvodne i uslužne djelatnosti, stvaranja novih radnih mjesta i umreženosti poslovnih subjekata u gradu Slatini i široj regiji.

Nakon provedenih projektnih aktivnosti vrijednost projekta iznosi 9.405.953 kune, a sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona” u visini od 5.910.973 kuna.

Projektom su izgrađene četiri prometnice s pješačkim stazama, ukupne duljine 1.375 metara, zatim javna rasvjeta dužine vodova 2.230 metara, riješen je problem oborinskih voda samih cesta, pješačkih staza i okolnih slivova te je krajobrazno uređen okoliš cijele zone, a za sve je dobivena uporabna dozvola.

Nakon svog izlaganja pročelnik Kokorić je nazočne proveo novouređenom Poduzetničkom zonom Turbina 2 kroz kratki promotivni film u kojemu su obuhvaćene sve faze radova do same konačne realizacije projekta.

(www.icv.hr, adf, mf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content