Osječani s nestrpljenjem iščekuju prvo kupanje u novim bazenima: Copacabana u novom ruhu već u srpnju

Prva faza radova na rekonstrukciji i izgradnji Športsko-rekreacijskog centra Copacabana privodi se kraju i osječki će bazeni od srpnja biti spremni za kupališnu sezonu, poručili su gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije prilikom obilaska gradilišta.

Prvi dio rekonstrukcije i dogradnje sportsko-rekreacijskog kompleksa Copacabana počeo je 10. siječnja ove godine, s rokom za završetak radova od 180 dana. Radovi u vrijednosti 30 milijuna kuna odvijaju se prema planiranoj dinamici, pa bi od srpnja građani mogli koristiti novi olimpijski bazen natjecateljskih dimenzija prema međunarodnim standardima i rekonstruirani okrugli bazen s atrakcijama sa strojarnicom i ostalom pratećim sadržajima i hortikulturom.

U tijeku su i drugi radovi na infrastrukturi toga kompleksa, od rješavanja odvodnje do uređenja nogostupa, sanitarnih čvorova i drugih zahvata kojima se osigurava primjeren i građanima prihvatljiv standard kupališta, a ujedno i ekonomski održiv.

– Ovo je ozbiljna rekonstrukcija kultnog osječkog kupališnog kompleksa vrijedna 30 milijuna kuna za koju je Osječko-baranjska županija osigurala dva milijuna kuna. Posebno važno u ovom projektu, osim izgradnje i uređenja različitih kupališnih sadržaja, je i rješavanje sustava odvodnje i kanalizacije, a uvjeren sam kako mnogi Osječani s nestrpljenjem iščekuju završetak radova i prvo kupanje u novouređenim objektima – rekao je Lukić.

IMG 3794
Foto: OBŽ

Gradonačelnik Radić podsjetio je kako je riječ o prvoi rekonstrukcija Copacabane nakon 46 godina, zahvaljujući kojoj će grad Osijek prvi puta dobiti pravi olimpijski bazen.

– Bazeni će biti prilagođeni i osobama s invaliditetom, a novina je i okrugli bazen s pregršt različitih sadržaja. Također, treba napomenuti da će se izbjeći gubitci vode, a sva klorirana voda neće se ispuštati u Dravu, već će se prije toga pročistiti. Sredstva su osigurana iz gradskog proračuna, pri čemu je 2 milijuna kuna osigurala Osječko-baranjska županija, a dio sredstava planiramo povući putem Nacionalnog plana za oporavak i otpornost – kazao je Radić i dodao da će se uz uređenje Copacabane, urediti i plaža kod Željezničkog mosta.

Predsjednik Uprave Projektgradnje Ivica Crnković, kao predstavnik izvođača radova, naglasio je kako pred njima nije bio nimalo lagan zadatak.

– Započeli smo s demontažom jednog bazena i izgradnjom novog. Do sada smo stavili potpuno novu temeljnu odvodnju i kanalizaciju, a u olimpijski bazen postavljena je i keramika. Idući tjedan započinjemo s postavljanjem keramike i u okrugli bazen, a u tijeku su različiti monterski i instalacijski radovi. Siguran sam da ćemo sve završiti do srpnja – zaključio je Crnković.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content