Ovog vikenda drugo izdanje velikog sportskog spektakla “Litice oko Virovitice”: U petak koncert grupe Vatra, za subotnje utrke prijavljeno više od 500 natjecatelja

Po drugi put Virovitica će se trail utrkom “Litice oko Virovitice” uključiti u Slavonsko-baranjsku trail ligu. Nakon održanih “The Trail of Sokol” i “Borovik Trail”, “Litice oko Virovitice” bit će treća utrka ovogodišnje Slavonsko–baranjske trail lige.

U petak, 20. svibnja, na šetnici ispred virovitičke Gimnazije Petra Preradovića od 18 do 20 sati bit će podjela startnih paketa i brojeva, a nakon toga s početkom u 20 sati slijedi koncert popularne virovitičke rock grupe Vatra.

Ovogodišnja utrka održat će se u subotu, 21. svibnja. U muškoj i ženskoj konkurenciji predviđene su po tri utrke u dužini od 25, 15 i 7 kilometara. Kao i prošle godine, start i cilj utrke biti će kod Društvenog doma u virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ.

Start utrke na 25 kilometara bit će u 10 sati, u 10.15 sati startaju trkači na 15 kilometara, a oni koji su se odlučili na utrku od 7 kilometara startaju u 10.30 sati. Prema dostupnim informacijama prijavljeno je više od 500 trkača.

Utrka je trail koncepta, što znači da će staze biti u potpunosti označene. Staze su ‘kružnog tipa’ s podlogom od makadama, kolnog puta, planinske staze i ponešto asfalta.

Organizator ovogodišnje utrke je Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije, a suorganizatori su Sportska zajednica grada Virovitice, Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Turistička zajednica Virovitičko–podravske županije, Turistička zajednica grada Virovitice, Mjesni odbor Sveti Đurađ i Policijska uprava virovitičko-podravska.

Nakon ‘Litica oko Virovitice’, u sklopu Slavonsko–baranjske trail lige, predviđene su još četiri utrke: Baranja Night Trail 11. lipnja, Popišanac Trail 3. rujna, Mazator Trail 17. rujna i Božićni Krndija Trail 26. prosinca.

(www.icv.hr, mš, ts, foto: arhiva)

 

Plakat

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content