Ovogodišnji Dani općine Čačinci, vezani uz blagdan Presvetog Trojstva, ispunjeni su izuzetno zanimljivim programima

Ovogodišnji Dani općine Čačinci, vezani su uz blagdan Presvetog Trojstva. zaštitnika čačinačke župe, ispunjeni su izuzetno zanimljivim programima i nude za svakoga ponešto.

Bogati program u Čačincima jučer (petak) su predstavili načelnik općine Čačinci Alen Jurenac i direktorica Turističke zajednice općine Ana Marunica.

– Program za Dane općine Čačinci u najvećoj mjeri osmislili su naše udruge i pojedinci koji su aktivni u društvenom, kulturnom i sportskom životu mjesta. Gotovo cijeli lipanj obiluje raznim kulturnim, sportskim i zabavnim događanjima. Izdvajamo koncert Opće opasnosti koji će biti na Trgu dr. Franje Tuđmana na blagdan Presvetog Trojstva, za koji vjerujemo da će privući brojne posjetitelje i tome se jako veselimo. Na blagdan Tijelova uz svečanu svetu misu i procesiju kroz mjesto očekuje nas lepeza kulturne baštine kontinentalne Hrvatske, gdje će nam se predstaviti brojni KUD-ovi u bogatom kulturno-umjetničkom programu uz odličnu interpretaciju poznatog voditelja Branka Uvodića, a za zabavljat će nas TS Dyaco iz Đakova – istaknuo je načelnik Jurenac te pozvao zainteresirane da poprate ove događaje.

– Uz navedeno napomenula bih da program počinje 3. lipnja u 18 sati koncertom klasične glazbe znakovitog naslova „I sunce će opet sjati“ koji će se održati u Župnoj crkvi Presvetoga Trojstva. Taj tjedan slijede brojne aktivnosti naših udruga od pokazne vježbe DVD-a Čačinci, etno izložbe Udruge umirovljenika i prvi put streličarski turnir „Nasljednici grofa Jankovića“ koji će okupiti male Čačinčane od 10 do 14 godina starosti. Također možemo uživati i u Noći košarke te Memorijalnom noćnom nogometnom turniru „Željko Milosavljević Kustura”. Dana 14. lipnja prvi put ugostit ćemo Udrugu “Jaglac” koja će zajedno s Udrugom “Zvono” iz Belišća i Udrugom “Vretenac” iz Slatine održati u Športsko-rekreacijskom centru u Čačincima 3. Sportske susrete, a istog dana u popodnevnim satima Društvo “Naša djeca” Čačinci priprema nam 1. dječji glazbeni susret.
Ne smijemo izostaviti ni Kup općine Čačinci u lovu ribe udicom na plovak te Memorijalni turnir “Šilović – Takač” u boćanju. Program obilježavanja Dana općine Čačinci završit ćemo na način da ćemo pozdraviti ljeto i to na Jankovcu uz tradicionalni koncert „Na livadi na Jankovcu“ i time zatvoriti program obilježavanja Dana općine Čačinci – izjavila je Ana Marunica.

Nakon predstavljanja programa načelnik Jurenac podsjetio je da se ovom manifestacijom obilježava i dan župe koja će prigodnim misnim slavljem 12. lipnja u 11 sati proslaviti svoj dan u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Čačincima.

Na kraju je načelnik Jurenac naglasio da zbivanja ima mnogo, stoga vjeruje da će svatko pronaći nešto za sebe.

(www.icv.hr, Općina Čačinci)

284117627 1900614103469280 6187833035436251670 n

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content