Pet prvih mjesta za učenike Učeničkog doma Virovitica na regionalnoj Domijadi u Čakovcu

U Čakovcu je održana 45. regionalna Domijada čiji je domaćin bio Učenički dom Srednje škole Čakovec. Natjecanje je to učeničkih domova Regije Sjever na kojemu je sudjelovalo 10 učeničkih domova i to iz Čakovca, Varaždina, Maruševca, Križevaca, Bjelovara, Ivanić Grada, Garešnice, Kutine i Virovitice. Natjecanje je ugostilo 400 sudionika – učenika, mentora i članova povjerenstva koji su jedva dočekali Domijadu koja je zbog pandemije koronavirusa posljednji put održana 2019. godine.

Učenički dom iz Virovitice na natjecanju je sudjelovao s pedesetak učenika i devet voditelja i to iz područja sporta, likovne i primijenjene umjetnosti te kulturnog stvaralaštva te je osvojio pet prvih mjesta čime su se ujedno plasirali na državnu Domijadu koja se održava u Rovinju od 15. do 17. svibnja ove godine.

Na državnu Domijadu plasirale su se muška košarkaška ekipa (voditelj noćni pazitelj Darko Kovačević), ženska odbojkaška ekipa (voditelj odgajatelj Ivan Kelečić) te šahovska ekipa (voditelj odgajatelj Hrvoje Žunec). Osim njih, na državnu Domijadu plasirala se i plesna točka (voditeljica odgajateljica Suzana Sokele) te modni dizajn (voditeljica odgajateljica Lucija Viktorija Suvajac).

Državna Domijada zamalo je izmakla nogometnoj ekipi (voditelj odgajatelj Dražen Jurković) koja je osvojila odlično drugo mjesto. Drugo mjesto je osvojila i dramska skupina s autorskim djelom “Circle of life” (voditeljica odgajateljica Suzana Sokele) te rukotvorina od drveta “Jelen” učenika Stjepana Haumullera (voditeljica odgajateljica Lucija Viktorija Suvajac). Treće mjesto osvojila je recitacija učenice Antonele Josipović (voditeljica odgajateljica Suzana Sokele) te fotografija autora Denyja Čveka (voditeljica odgajateljica Gabrijela Slamić). Na Domijadi je sudjelovala i muška badminton ekipa (voditelj noćni pazitelj Antonio Kufner), muška stolnoteniska ekipa (voditelj odgajatelj Hrvoje Žunec) te modni dizajn – “Sombrera” (voditeljica stručna suradnica Ivana Therese Štetić).

Domijada je zapravo demonstracija svega onoga što su učenici tijekom godine marljivo radili i vježbali sa svojim voditeljima kroz slobodne aktivnosti. Učenički dom Virovitica pokazao se u svojem najboljem izdanju i još jednom potvrdio da svojim korisnicima, osim smještaja i prehrane, pruža mnoštvo slobodnih aktivnosti izvedenih na visokoj razini, što rezultati na Domijadi i potvrđuju. Dobra atmosfera i organizacija, krativnost, inovativnost, poduzetnost te timski rad između ravnateljice, djelatnika i učenika pokazao se kao dobitna kombinacija za postizanje ovih vrhunskih rezultata.

(udv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content