Suhopolje s visokih 95 bodova ovogodišnji šampion Turističke patrole – prestižne nagrade Večernjeg lista

S visokih 95 bodova, Suhopolje je ovogodišnji šampion Turističke patrole Večernjeg lista. Riječ je o projektu koji promovira turistička odredišta u unutrašnjosti Hrvatske.

Turistička patrola otkriva nepoznate ili manje poznate skrivene kutke, šumske puteljke, prirodne ljepote, odnosno ne posjećuju gradove, već svojim reportažama čitatelje vode u manja mjesta.

Na ovogodišnjem popisu našli su se Bošnjaci u Vukovarsko-srijemskoj, Cernik u Brodsko-posavskoj, Desinić u Krapinsko-zagorskoj, Erdut u Osječko-baranjskoj, Gornji Kneginec u Varaždinskoj, Hlebine u Koprivničko-križevačkoj, Kamanje u Karlovačkoj, Mrkopalj u Primorsko-goranskoj, Oprtalj u Istarskoj, Pisarovina u Zagrebačkoj, Suhopolje u Virovitičko-podravskoj, Štrigova u Međimurskoj, Udbina u Ličko-senjskoj, Velika u Požeško-slavonskoj, Velika Ludina u Sisačko-moslavačkoj i Veliko Trojstvo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Svaku destinaciju ocjenjuju, dijele maksimalno po deset bodova za urednost, izgled i čistoću mjesta, gostoljubivost domaćina, smještaj, sadržaje za djecu, biciklističke staze i sadržaje za rekreaciju, pješačke staze i šetnice, kulturne sadržaje, izletišta te opći dojam.

Maksimalni broj bodova je 100, no u slučaju da se na vrhu ljestvice nađu dvije ili više destinacija s identičnim brojem bodova, o pobjedniku će odlučiti stručni žiri sastavljen od turističkih znalaca.

patrola ocjene

Osim što posjećuju i ocjenjuju mjesta, traže i najbolji restoran u destinacijama koje obilaze. U toj kategoriji dodjeljuju Večernjakove zvjezdice za izbor i kvalitetu jela, ponudu pića, uređenost interijera, poslugu i ljubaznost.

Suhopolje je čistu desetku dobilo u kategorijama: “urednost”, “izgled mjesta”, “čistoća”, “okoliš”, “gostoljubivost i susretljivost”, “sadržaji za djecu”, “biciklističke staze, rekreativni sadržaji”, “autohtonost” i “opći dojam”, devetkom su ocijenjeni “kvaliteta i raznolikost smještaja”, “pješačke staze i šetnice” i “izletišta”, dok su osam dobili kulturni sadržaji. Restoran Park ocijenjen je s četiri zvjezdice.

Mrkopalj u Primorsko-goranskoj županiji bila je posljednja destinacija na popisu koju je trebalo ocijeniti, a s obzirom da je dobio 90 bodova, Suhopolje je tako ostalo na prvom mjestu i ‘okrunilo’ se titulom šampiona.

Konačni poredak:

Suhopolje – 95 bodova
Desnić – 91
Štrigova – 91
Bošnjaci – 90
Kamanje – 90
Mrkopalj – 90
Velika – 89
V. Ludina – 89
Cernik – 88
G. Kneginec – 88
Pisarovina – 88
Erdut – 87
Hlebine – 87
Oprtalj – 87
Udbina – 85
V. Trojstvo – 83

(www.icv.hr, vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content