Svečana skupština DVD-a Crnac: Mlada ‘ekipa’ nastavlja raditi za dobrobit vatrogastva i mještana

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Crnac održali su redovnu godišnju skupštinu. Skupština je započela svetom misom u župnoj crkvi Svetog Ivana Krstitelja, a potom je župnik velečasni Josip Vračarić blagoslovio sva vatrogasna vozila društva.

Svečana sjednica održana je u Mjesnom domu u Crncu, a nazočili su joj, između ostalih, dopredsjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Matea Doner, predsjednik Općinskog Vijeća Tomislav Bošnjak i drugi.

DVD Crnac odnedavno je preuzela mlada ekipa na načelu s novim predsjednikom Danijelom Holešom koji je i podnio izvješće o radu.

-Nakon što su početkom ove godine, naši dugogodišnji predsjednik i tajnik podnijeli ostavke na svoje funkcije, u ožujku smo sazvali izvanrednu izbornu skupštinu i izabrali novo vodstvo. Tako sam ja izabran kao predsjednik, za dopredsjednika je izabran Renato Kučera, dužnost tajnika obavlja Valentina Najcer, za rizničarske poslove izabrana je Josipa Bošnjak, dok su na funkcijama zapovjednika i zamjenika ostali Ivan Bošnjak i Dario Najcer. Svi oni koji nas poznaju primjećuju kako je riječ o mladoj ekipi koja je željna raditi, a moram se svakako zahvaliti našim prethodnicima koji su odradili velik posao i bit će zahtjevno nastaviti njihovim tragom, ali dat ćemo sve od sebe. Posebno mi je drago da smo uspjeli vratiti neke članove u društvo koji su zbog raznih razloga isto napustili, a intenzivno radimo i okupljanju još većeg broja članova. Pred nama je velik posao, planova je puno i nadam se da ćemo sve uz pomoć naše Općine i načelnika, uspješno odraditi i realizirati – rekao je predsjednik Holeš.

Skupstina DVD Crnac 3

U nastavu sjednice uručene su diplome vatrogascima koji su položili za određena zvanja, a potom su se obratili gosti. Predsjednik Općinskog Vijeća Tomislav Bošnjak pohvalio je želju i volju mladih članova da preuzmu vodstvo društva što je naglasio da je odličan zalog za budućnost.

-Prije svega čestitao bih i zahvalio dosadašnjem vodstvu koje je dugi niz godina više nego uspješno vodilo društvo i činilo ga jednim od najaktivnijih u široj regiji. Vjerujem kako će ova mlada ekipa koja je puna entuzijazma nastaviti njihovim koracima te biti još bolja kako bi DVD Crnac i dalje bio ponos našeg mjesta i općine – rekao je Bošnjak.

Skupstina DVD Crnac 2

Na kraju se obratila dopredsjednica VZ VPŽ Matea Doner.

-Prvi puta sam u ovom društvu i odmah moram reći kako me posebno veseli velik broj mladih i posebno djece što je pohvalno da članovi društva od malih nogu uče svoje djecu pomagati i biti dio plemenite organizacije kao što je vatrogastvo. Čestitam novom mladom vodstvu koje je preuzelo odgovornost voditi ovo društvo, a isto tako zahvaljujem se dosadašnjem na predanom radu. Moj prvi dojam u ovoj sredini je da je DVD Crnac malo društvo velikog srca i uvijek će imati potporu Vatrogasne zajednice županije i mene osobno – zaključila je Doner.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content