Tolerancija i poštovanje čuvaju i drže obitelj na okupu: Važno je ne izgubiti perspektivu, bez obzira jesmo li i sami roditelji ili nečija djeca

Velika vijećnica Županijske skupštine u Osijeku bila je gotovo popunjena tijekom jučerašnjeg (ponedjeljak) održavanja okruglog stola na temu “Obitelj i slobodno vrijeme”.

Skup je vodila Ivana Stanić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje OBŽ, a o značaju obitelji i drugim aktualnim aspektima obitelji kao osnovne zajednice društva, moglo se čuti u govoru brojnih pedagoga, sociologa i drugih predstavnika organizacija i institucija koje se bave tom tematikom.

U uvodnom izlaganju pročelnica Ivana Stanić naglasila je kako obitelj od davnina ima iznimnu ulogu i značaj u društvu, a u posljednjih 30-ak godina tom pitanju se pristupa interdisciplinarno.

-Međunarodna zajednica 15. svibnja obilježava Dan obitelji, a Osječko-baranjska županija, sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi, ali i osviještenosti o vremenu u kojem živimo, ima zadatak dati svoj doprinos u očuvanju obitelji. Živimo u vremenu podložnom neprestanim promjenama, u suvremenom svijetu u kojem su se uloge muškarca i žene promijenile u odnosu na razdoblje prije 20-ak godina, a pogotovo u odnosu na ranija vremena. Smatram da je u raspravi poput današnje važno naglasiti pozitivne strane obitelji. Danas puno i često govorimo o problemima u obitelji, a i novi Zakon o socijalnoj skrbi nam nalaže i uvodi nove socijalne usluge, ukazujući na potrebu pružanja novih socijalnih usluga u zajednici jer temelj cijelog razvoja i doprinosa društvu leži upravo u obitelji. Kvalitetnim provođenjem vremena s članovima obitelji, bez obzira da li je riječ o djeci čiji smo roditelji ili našim roditeljima, moramo shvatiti i prihvatiti svoju ulogu. Važno je ne izgubiti perspektivu, bez obzira jesmo li i sami roditelji ili kao nečija djeca trebamo obratiti pozornost i na članove obitelji starije životne dobi. Osnovna poruka današnjeg okruglog stola jest da tolerancija i poštovanje čine osnovu u zajednici koje čuvaju i drže obitelj na okupu – kazala je pročelnica Stanić.

Skup povodom Međunarodnog dana obitelji, održan je u organizaciji Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content