Tradicionalne hrvatske igre: Osnovna škola Vladimira Nazora iz Nove Bukovice bila je domaćin učenicima i učiteljima iz 4 države

U tjednu od 25. travnja do 29. travnja održala se 4. mobilnost kroz Erasmus+ projekt Tradicionalne igre, zdrav razvoj djetinjstva u Republiku Hrvatsku pod nazivom „Tradicionalne hrvatske igre“. Osnovna škola Vladimira Nazora iz Nove Bukovice bila je domaćin učenicima i učiteljima iz 4 druge države (Turska, Španjolska, Rumunjska i Portugal).

Namjena ovoga projekta jest učenicima pomoći kako bi se izbrisali negativni učinci razdoblja CORONA VIRUS na učenike i njihovu okolinu oživljavanjem tradicionalne dječje igre i prednosti koje one nude. Osim toga budući da je brzi razvoj tehnologije učinio dječje igre gotovo zaboravljenima, mi ih kroz ovaj projekt želimo oživjeti kako bi se kroz njega učenici igrali na otvorenom sa svojim vršnjacima, a ne bili pred ekranima, kako bi prelazili komunikacijske i socijalne probleme igrajući se jedni s drugima te kako bi se naučili pridržavati nekih pravila (normi i načela) ponašanja.

Kao glavna namjena projekta ističe se korist za sve učenike koji sudjeluju u projektu razvijanjem njihovog tjelesnog, psiho-motornog, emocionalnog, socijalnog i mentalnog zdravlja boraveći na svježem zraku u društvu vršnjaka.

Sve je započelo 24. travnja 2022. kada su naši gosti počeli pristizati u obližnje zračne luke (Zagreb i Budimpeštu) te su naši učitelji Dominik Rajačić, Dragana Dropulja i Ruža Živković dočekali svake pojedine goste.

Fotogalerija

(www.icv.hr, os-vnazora-novabukovica.skole.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content