U Parku 136. slatinske brigade održan 7. Obrtničko-gospodarski sajam

U organizaciji Hrvatske obrtničke komore – Udruženja obrtnika Slatina, Turističke zajednice grada Slatine i Grada Slatina jučer (nedjelja) je u Parku 136. slatinske brigade održan 7. Obrtničko-gospodarski sajam.

Nakon riječi dobrodošlice domaćina, predsjednika slatinskog Udruženja obrtnika Zlatka Šomođija i direktora Turističke zajednice Slatine Jurice Bosaka na svečanom otvorenju sajma riječi pohvale organizatorima i potpore slatinskim obrtnicima uputili su virovitičko-podravski dožupan Marijo Klement, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Damir Židanić te gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, kojemu je ujedno pripala čast otvoriti sajam.

m_IMG_8617-CustomNa sajmu se predstavilo 50-ak obrtnika, poduzetnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, kućnih radinosti i udruga, a svi redom su ga ocijenili najuspješnijim do sada.

Neizostavan dio sajamskih aktivnosti su i brojne degustacije, a na ovogodišnjem sajmu posebna atrakcija bila je slatinska nagrađivana slastičarka Sandra Jadek koja je u suradnji s članovima Udruge kuhara i slastičara grada Slatine pod vodstvom predsjednika Dražena Šafara okupila atraktivne goste.

m_IMG_8569-CustomTako je poznati hrvatski kuhar Dražen Đurišević različitim specijalitetima promovirao Podravkine proizvode, a ovaj spektakularni gastro show upotpunile su gošće iz Ukrajine smještene na Pustari Višnjica. Predvođene Oksanom Rediuk predstavile su ukrajinsku kuhinju te, između ostaloga, posjetiteljima poslužile boršč i vareniku koje su pripremile u praktikumu Industrijsko-obrtničke škole Slatina.

U kulturno-zabavnom dijelu programa sajma nastupili su članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Dika Slatina koji se predstavio spletom slatinskih plesova, a Suhopoljski tamburaši pobrinuli su se za dobru atmosferu tijekom trajanja sajma.

(www.icv.hr, adf, mf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content