U Šibeniku počela prva stručna konferencija u sklopu projekta “Socijalne usluge 65+”

U Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” u Šibeniku u utorak, 24. svibnja počela je prva stručna konferencija u sklopu projekta “Socijalne usluge 65+”, čiji je nositelj Centar za socijalnu skrb Virovitica i trajat će do petka, 27. svibnja. 

Riječ je o projektu koji se provodi u svrhu osnaživanja uloge lokalnih zajednica iz šest županija u razvoju mreže socijalnih usluga za starije osobe te unapređenja kvalitete socijalnih usluga i procesa deinstitucionalizacije. Ciljevi projekta su povećati socijalnu uključenost 30 starijih osoba unapređenjem kvalitete socijalnih usluga, osnaživanjem 15 udomiteljskih obitelji i jačanjem kapaciteta 30 stručnjaka za razvoj novih usluga i povezivanje s lokalnim zajednicama te senzibilizirati širu javnost o potrebama starijih i ulozi udomiteljstva.

Partneri na projektu su centri za socijalnu skrb iz Šibenika, Karlovca, Osijeka, Slavonskog Broda i Bjelovara, gradovi Virovitica i Šibenik te općine Gradina, Lukač, Špišić Bukovica, Suhopolje i Pitomača.

Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA !“ 100% se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Započeo je 10.12.2020. i traje do 22.7.2022.

Stručnoj konferenciji, uz ravnateljicu CZSS Virovitica Mariju Bajan Prokl, nazočili su zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, pročelnici Šibenske županije i Grada Šibenika, ravnatelji i stručni radnici centara za socijalnu skrb. 

Kroz četiri dana održavanja konferencije, sudionici će proći niz predavanja, radionica i panel rasprava vezanih uz skrb o starijim osobama.

 

element2 A3 5 1

 

Slika2

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content