Uspješno provedena vježba evakuacije i spašavanja u slučaju požara Slatinske banke

Danas (srijeda) je provedena vježba evakuacije i spašavanja u slučaju požara Slatinske banke. U vježbi su sudjelovali vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine, policijski službenici Policijske postaje Slatina, K9 tim (vatrogasac i pas tragač) te indirektno Dom zdravlja.

Nakon što je dežurni portir uočio požar, izvršena je evakuacija djelatnika banke te su pozvani vatrogasci. Vatrogasci su ubrzo stigli s tri vozila, navalnim, vatrogasnom auto ljestvom i kombi vozilom s K9 timom. Po okupljanju evakuiranih djelatnika banke na zbornom mjestu, uočeno je kako nedostaju četiri djelatnika. S obzirom da je banku, fiktivno, već poprilično zahvatila vatra i prostorije su bile pune dima te se djelatnici s drugog kata zgrade nisu mogli samostalno izvući, vatrogasci su te djelatnike evakuirali pomoću auto ljestvi. Pošto se za jednu osobu nije se znalo gdje se nalazi, K9 tim, vodič Dario Čordaš i njemačka ovčarka Zita, krenuli su u potragu koja je uspješno okončana.

Vježbom je zapovijedao zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Tomislav Uher, a promatrala ju je i zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus, oboje su vježbu ocijenili uspješnom. Također, uspješnom je vježbu ocijenila i Tomislava Žarić, voditeljica tehničke zaštite u Slatinskoj banci.

– Cilj ove vježbe je bio kretanje naših zaposlenika pri smanjenoj vidljivosti i preglednosti u slučaju požara. Svake dvije godine provodimo vježbe evakuacije kako bi naši zaposlenici simulirali taj stvarni događaj kako bi se smanjili stres i panika u stvarnoj situaciji, te kako bi svaki od njih znao koja je njegova zadaća i odgovornost u stvarnom trenutku požara. Što se tiče provedene vježbe, mislim da su se svi izvrsno snašli – rekla je voditeljica tehničke zaštite u Slatinskoj banci Tomislava Žarić.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content