Vijeće sigurnosti grada Našica potiče građane da prijave svaki oblik nasilja

Nemili događaj na području Našica koji je odnio jedan mladi život i sigurnost građana bile su teme druge sjednice Vijeća prevencije grada Našica. U gradskoj vijećnici okupili su se kompetentni ljudi iz struke koji svakodnevno rade s ljudima, a posebice djecom kako bi raspravili i donijeli zaključke o daljnjem djelovanju preventivnih programa sigurnosti. Gradonačelnik Krešimir Kašuba, ujedno i predsjednik Vijeća, istaknuo je da je nemili događaj s ljudskom žrtvom izdvojen slučaj.

– U krugu kompetentnih ljudi, predstavnika službi i institucija koje imaju doticaj s mladima zajedno smo donijeli niz preventivnih mjera i zaključili da su Našice prije svega siguran grad te da je ovo bio izdvojen slučaj, baš kao i nedavne tučnjave. Ono što smo istaknuli i na čemu treba u prevenciji raditi, to je poticanje sugrađana na prijavljivanje prijetnji. Moram napomenuti da se u školama radi odličan posao i da su djeca, prema riječima stručnjaka, informirana za prijavu prijetnje te da se na to potiču raznim akcijama. Zaključeno je i da sugrađani imaju vjere u institucije koja rade svoj posao. Molio bih ovim putem sve građane da obje obitelji poštede medijski, ali i u smislu bilo kakvih osuda. Dvije obitelji su obavijene u crno i zajedno trebamo dostojanstveno pristupiti ovom slučaju – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba i nadodao da se u vremenu od protekle sjednice kontinuirano radilo na prevenciji nasilja.

IMG 20220524 073351

Članovi Vijeća složili su se s gradonačelnikom u činjenici da su Našice siguran grad te dodali da poruka ove sjednice treba biti upućena svim građanima Našica i glasiti – prijavite svaki oblik zlostavljanja i nasilja. Službe s područja grada, a posebno policija, vatrogasci, liječnici i Centar za socijalu skrb istaknuli su da reagiraju na sve dojave, pa makar bile i lažne, jer bolje je provjeriti i spriječiti nego dopustiti tragediju.

(nasice.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content