Biciklistička karavana “Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana” pristigla prvo u Osijek: Ukupno će proći 11 hrvatskih gradova i četiri slovenska

Sudionici tradicionalne biciklističke karavane “Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana”, nakon polaska iz Vukovara, pristigli su u Osijek, a na Trgu Ante Starčevića doček su im priredili članovi Gradskog saveza za sportsku rekreaciju “Sport za sve”.

Riječ je o osamnaestom izdanju karavane u kojoj je ove godine 25 biciklista krenulo na put dugačak 500 kilometara.

-Svim Hrvatima koji žive u Sloveniji ova karavana ima veliko značenje još od 2003. godine kada smo prvi put krenuli na ovaj put. Svatko je na svoj način pomagao Vukovaru, a mi sportaši smo mu na svoj način odlučili odati počast te ujedno povezati i domovinu i državu u kojoj živimo. Cijela ideja se odvija oko datuma 25. lipnja jer su na taj datum i Slovenija i Hrvatska obilježavale dan svoje državnost- pojasnio je za medije Milan Pavelić, voditelj karavane te predsjednik Hrvatskog društva Ljubljana.

Vozi se u tri etape: prva je Vukovar – Đurđevac, druga Đurđevac – Samobor te treća Samobor – Ljubljana, a ukupno će proći kroz 15 gradova (11 hrvatskih i četiri slovenska).

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content