DAN OPĆINE ŠPIŠIĆ BUKOVICA Tradicionalno “Ivanjsko navečerje” uz koncert Najboljih hrvatskih tamburaša i ove godine privuklo velik broj posjetitelja

Povodom Dana općine Špišić Bukovica, u parku Ćimen, jučer (četvrtak) je održana tradicionalna proslava “Ivanjsko navečerje” na kojoj je kao i dosad nazočio velik broj mještana i njihovih gostiju.

Glavna kulinarska atrakcija i ove je godine bila voletina na ražnju s krumpirima za koju je zbog njenog okusa i mirisa s razlogom bio zainteresiran velik broj posjetitelja. Podijeljene su mnoge porcije, tako da se ova delicija jela za postavljenim stolovima, ali i improviziranim stolicama pa čak i na livadi Ćimena.

Da bi sve bilo pod kontrolom i da nitko ne ostane žedan, pobrinuli su se članovi Moto kluba Alka iz Špišić Bukovice, a svoje umijeće u pripremi langoša i besplatnoj ponudi svojih odličnih vina pokazali su i članovi Udruge vinogradara i voćara “Sveti Ivan” iz Špišić Bukovice.

IMG_20220623_203758_1280x960

Svake godine sportski dio programa ispune mladi karatisti Karate kluba “Bilogora” iz Špišić Bukovice koji već dvije godine radi samostalno, a 10 godina djelovali su kao sekcija Karate kluba Virovitica. Ove su godine posjetiteljima prezentirali osnovne vježbe koje rade najmlađi uzrasti, tri učeničke i dvije majstorske kate, kao i neke obrambene vježbe u parovima. Klub broji 30 članova, a sve se odvija pod budnim okom predsjednika kluba Stanislava Malčeca i voditeljice Sare Malčec.

Svoje umijeće na Ivanju tradicionalno pokazuju i članovi KUD-a “Seljačka sloga” iz Špišić Bukovice pa su tako i ove godine svoje mještane i goste razveselili spletom tradicionalnih pjesama i plesova iz svog kraja, ali i šire. Za to su se pobrinuli plesačka skupina i odličan tamburaški sastav.

IMG_20220623_204260_1280x960

Večernji dio programa pripao je članovima najpoznatijeg i najdugovječnijeg tamburaškog sastava “Najbolji hrvatski tamburaši”, koji su pred ovom publikom dosad nastupali više puta, a prvi put još početkom 90-ih godina. I ovaj put su pokazali da ne nose uzaludno epitet “najbolji”, a pjesme iz njihove prebogate pjesmarice na noge su digle i staro i mlado, tako da je fešta trajala do kasno u noć, naravno sve to uz plamen Ivanjskih krijesova kojeg su kao i svake godine upalili mještani Špišić Bukovice.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content