Djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica sudjelovali na 3. Zelenom festivalu – Karlovačka zelena priča

U okviru manifestacije Zvjezdano ljeto 2022. u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac u petak, 24. lipnja knjižničari Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica sudjelovali su na 3. Zelenom festivalu – Karlovačka zelena priča s temom „Živimo zeleno – hranimo se zeleno“.

Robert Fritz, Nela Krznarić i Rudi Kulej su na posterskom izlaganju pod naslovom ‘Misli zeleno, čitaj prirodno’ predstavili 5 ovogodišnjih aktivnosti u akciji Pokrenimo zelene knjižnice. Odabrani sadržaji su programi: ‘Jedi zdravo, čitaj zdravo’; diseminacija informacijskih letaka ‘Da u prirodi bude bolje stanje, recikliraj više, bacaj manje’ Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice; predavanje ‘Zima u Yellowstoneu’ Dejana Kovača; pričaonice i radionice za najmlađe s temama iz ekologije i suradnja s HPD ‘Papuk’ Virovitica na 17. planinarskim susretima. Među 4 pozvana izlaganja i 11 posterskih naše izlaganje je zapaženo i ocijenjeno poticajnim.

viber slika 2022 06 24 19 59 46 253 e1656095601725

Cilj festivala poticanje je multidisciplinarne suradnje u provedbi programa koji motiviraju i potiču razvoj programa u „Zelenim knjižnicama“ te podizanje svijesti o ekologiji. Cilj projekta „Zelena knjižnica“ edukacija je javnosti i širenje svijesti o održivom društvu i nužnosti zaštite okoliša kroz stručna predavanja, tribine, radionice, promocije knjiga te projekcije dokumentarnih filmova.

(knjiznicavirovitica.hr)

Zelena Virovitica 873 x 1247

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content