Dodijeljena javna priznanja zaslužnima za promicanje i razvoj općine Pitomača

U Centru za kulturu „Drago Britvić“ u Pitomači, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Svečana sjednica održana je uz nazočnost saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, zamjenika virovitičko-podravskog župana Marija Klementa, kao i domaćina, predsjednika Općinskog vijeća Pitomače Rikarda Bakana te načelnika općine Pitomača Željka Grgačića.

Srebrna plaketa „Grb općine Pitomača“ dodijeljena je Limenoj glazbi Pitomača za trajni doprinos i iznimna postignuća organiziranog rada u oblasti glazbe kroz 100 godina postojanja te Odredu izviđača „Bilogorci“ Sedlarica za trajni doprinos i iznimna postignuća u izviđačkim aktivnostima i promidžbi općine Pitomača kroz 50 godina postojanja.

Povelja općine Pitomača s likom Petra Preradovića dodijeljena je:

  • Marijani Dijaković iz Pitomače, za dugogodišnji rad i osobiti doprinos u razvoju obrtništva,
  • Vlatki Janošević, dr. med. iz Pitomače, za dugogodišnji rad i izniman osobiti doprinos u području zdravstva,
  • Stjepanu Lachu iz Turnašice, za osobiti doprinos na području glazbe i promidžbe Pitomače i podravskog kraja,
  • Mariji Špoljarić iz Grabrovnice, za dugogodišnji rad i osobiti doprinos očuvanju i promicanju kulturne baštine pitomačkog kraja,
  • Kovačkoj radionici „Trstenjak“ vlasnika Marijana Trstenjaka iz Velike Črešnjevice, za osobiti doprinos u razvoju obrtništva i očuvanju kovačke djelatnosti kroz 120 godina kontinuiranog rada.

Priznanja s likom Petra Preradovića dodijeljena su naj učenicima Osnovne škole Petra Preradovića i Srednje škole Stjepana Sulimanca, za izvrsne učeničke uspjehe.

(www.icv.hr, ib, Foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content