Dugogodišnji ravnatelj Tehničke škole Virovitica Ivan Kućan otišao u zasluženu mirovinu

Dugogodišnji ravnatelj Tehničke škole Virovitica Ivan Kućan otišao je u zasluženu mirovinu. Cijeli je profesionalni život bio vezan uz školu. Nakon završetka Fakulteta za fizičku kulturu 1975. godine zaposlio se kao nastavnik Tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Suhopolje, zatim u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici.

Prvi put za ravnatelja Tehničke škole Virovitica izabran je 1. lipnja 1995. godine i na tom radnom mjestu ostaje do 5. lipnja 2022. godine.

U 27 godina predanog rada ravnatelj Kućan većinu je današnjih djelatnika dočekao te ih otvorenog srca i uma uveo na novo radno mjesto. Svojom profesionalnošću, etičnošću i ljudskošću poticao je osobni rast i razvoj kako bi zajedno sa svojim kolegama podigao kvalitetu obrazovanja u školi. Ravnatelj Kućan nikad nije zanemarivao ni odgojnu dimenziju, pronalazio je  rješenja za sve probleme tako da u svom radu nije isključio ni jednog učenika.

Uvijek je bio otvoren za suradnju i kompromise što je istaknuo i u oproštajnom govoru u kojemu je zahvalio svim djelatnicima na razumijevanju i potpori jer, kako je naglasio, bez zajedničkoga angažmana ne bi ostvarili sve zadane ciljeve. Posebno je zahvalio i stručnoj suradnici, školskoj psihologinji Meliti Majurec jer bili su tim koji se uspješno nosio sa svim izazovima školske svakodnevice.

IMG 4403
Foto: Tehnička škola Virovitica

I djelatnici Tehničke škole Virovitica zahvalili su ravnatelju za sve ono što je učinio za školu i za kolektiv. Pamtit će ravnatelja Kućana po svemu onom što je trajno upisao u ljetopis škole, od novih zanimanja, infrastrukture, opremljenosti učionica i kabineta, zbrinjavanja tehničkih viškova – do onog najbitnijeg, a to su ljudskost, plemenitost i etičnost prema svakom učeniku i djelatniku.

– Ravnatelj je u svakom trenutku osim vođe i ravnatelja, bio kolega, čovjek i prijatelj koji osim pečata u Tehničkoj školi ostavio trag i u široj zajednici – poručili su njegovi kolege, nastavnici Tehničke škole. 

Ivan Kućan bio predsjednik Sportske zajednice VPŽ 16 godina, osnovao je Udrugu kineziologa VPŽ-a, bio je član Upravnog odbora Hrvatskog kineziološkog saveza, predsjednik Rukometnog saveza VPŽ-a, predsjednik Rukometnog kluba ŽRK Tvin Trgocentar, član Upravnog odbora Kazališta Virovitica i Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, član Upravnog odbora Sportske zajednice grada Virovitice.

(www.icv.hr, Tehnička škola Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content