IOŠ Slatina na natječaj ”Najljepši školski vrt” prijavila novi projekt

Industrijsko-obrtnička škola Slatina, nakon dodijeljenih dvaju priznanja za ”Najljepši školski vrt”, ponovno se prijavila na navedeni natječaj.

Projekt se provodi u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske radiotelevizije. Na prijedlog voditeljice školskog vrta Industrijsko-obrtničke škole Slatine Ružice Pekar, prijavljen je pojedinačni vrtni element ”bunar”.

Najveći dio projekta proveden je u školskoj radionici stolara. U izradi su sudjelovali učenici 2. razreda stolar, Božo i Franjo Jaković, Leon Jakišić, Nino Marinković, Leon Tomašević i David Franjić, uz stručno mentorstvo stručnoga učitelja Slavena Zelenke.

Učenici su tijekom trajanja projekta reciklirali staru odbačenu bačvu dali joj novu funkciju. Projekt su osmislili i oblikovali kako bi stvorili skladnu cjelinu, ali i proširili svoju struku na tesarsku, izradom tesarskih spojeva. 

– Rad na izradi zadanog elementa u sklopu projekta je bio zanimljiv, kreativan i dinamičan te s veseljem očekujemo novo priznanje, ali i nove izazove – istaknuo je stručni učitelj, mentor Slaven Zelenka.

(www.icv.hr, adf; IOŠ Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content