IVANJE 2022. Narodna baština Podravine, Bilogore i Slavonije oduševila posjetitelje na 25. smotri folklora u Okrugljači

Kulturno umjetnička udruga “Graničar” iz Okrugljače, u sklopu obilježavanja Ivanja – Dana općine Špišić Bukovice, organizirala je u Mjesnom domu 25. smotru folklora.

-Kaže se da najbolje ptice pjevaju iz najmanjih gnijezda. Zato nije bitno koliko je veliko mjesto iz kojeg dolazite, već kako čuvate svoju tradiciju. Ovdje će se spojiti običaji Podravine, Slavonije i Bilogore. Moći ćete vidjeti tradiciju tri bliska kraja – u uvodu je rekla predsjednica KUU Graničar Nada Bartolić.

Smotru folklora otvorio je načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler.

-Lijepo je njegovati dugogodišnju tradiciju naših običaja. Općina je uvijek podržavala ovakve manifestacije. Ovom prilikom okupila su se kulturno umjetnička društva ne samo iz cijele naše županije već i iz susjedne Koprivničko–križevačke županije. Svima želim ugodan boravak u Okrugljači i proglašavam smotru folklora otvorenom- prilikom otvorenje rekao je Hrvoje Miler.

IMG_8135

Na početku su se s nekoliko plesova i pjesama predstavili članovi Kulturno umjetničkog društva “Lipa” iz Nove Bukovice, koji su po prvi puta gostovali u Okrugljači. Članovi Kulturno umjetničkog društva “Zdenac” iz Zdenaca pjesmom, plesom i scenskim prikazom predstavili su žetvene običaje svog kraja. S nekoliko pjesmama članice Kulturno zavičajne udruge za očuvanje tradicijskih vrijednosti i kvalitete života “Radost” iz Vukosavljevice predstavile su svoj pitomi bilogorski kraj.

Smotru su zaključila dva Kulturno umjetnička društva iz Podravine, “Podravka” iz Starogradačkog Marofa i “Grgur Karlovčan” iz Kalinovca. Oba su se predstavila spletom pjesme i plesa.

IMG_8157

Domaćini su svim gostujućim društvima i načelniku općine Špišić Bukovica Hrvoju Mileru uručili prigodne zahvalnice.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content