Josip Šušak – Jozo dobri je duh našičke tržnice: Zbog svoje dobrote i vedrine omiljen je prodavač brojnim kupcima

U svakom gradu pronađe se barem po jedna zanimljiva osoba koja je po nečemu posebna. Tako našička tržnica ima svog dobrog duha, čovjek čiji je štand orijentir za snalaženje po tržnici. On je Josip Šušak iz Gorjana, svima poznatiji kao jednostavno – Jozo. Na nedavnoj dodjeli certifikata za domaći proizvod vodstvo Našičkog parka i tržnice kada je slagalo raspored podjele, dogovor je izgledao ovako.

– Krenut ćemo od Joze, onaj OPG sa cvijećem je drugi od Joze, a povrćar iz Đurđenovca odmah iza Joze – eto tako je Jozo orijentir.

Jozo inače na 5600 m2 uzgaja presadnice, papriku, rajčicu, kupus, crveni i bijeli luk, mrkvu, peršin, cvjetaču, kelj, krumpir, krastavce i salatu, no njegov najbolji proizvod je osmijeh i ljubaznost kojim dočeka kupca.

Jozo nasicka trznica 3

– Ovdje u Našicama na tržnici mi je najbolje, ljudi su super, imamo sve uvjete i ugodno je raditi bez obzira na vrućinu. A kako ćeš drugačije dočekati kupca nego s osmijehom i ponekom šalom pa to svi najviše vole, a naravno moraš imati i dobar proizvod. Ja se ponosim na svoj domaći proizvod, čisto domaće ništa drugo – kaže veseli Jozo i ode poslužiti slijedećeg kupca. I gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba uručivši mu certifikat dobro se s Jozom nasmijao i poručio kako je ovaj dobri duh našičke tržnice primjer prodavača na tržnici.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content