Najviše uzoraka kulena do sada na ocjenjivanju za 7. Sajam vina i kulena u Orahovici: Od 32 uzorka kulena, po 12 zlatnih i srebrnih te šest brončanih medalja, a dva kulena nisu ocjenjena

U orahovačkoj višenamjenskoj dvorani održano je 8. ocjenjivanje kulena za 7. sajam Vina i kulena koji će biti održan u subotu 25. lipnja u središnjem gradskom parku. Osmo je ocjenjivanje iz razloga što je prvo bilo u sklopu samostalne manifestacije Kulenijada u Orahovici, a potom je sve stavljeno u Sajam vina i kulena. Stručno povjerenstvo u sastavu Vladimir Pleša kao predsjednik te Antun Andelfinger i Zoran Putniković kao članovi, pred sobom su imali 32 uzorka, a prije samog početka ocjenjivanja pozdravio ih je gradonačelnik Saša Rister.

-Drago mije čuti da iz godine u godinu rate broj uzoraka na našem ocjenjivanju što govori o kvaliteti ovog natjecanja i značajnosti samog sajma. Siguran sam kako Povjerenstvo nje imalo lak zadatak, ali ono što je najvažnije sve ovo je dokaz kako ova manifestacija ima potencijal i vjerujem kako će se svake godine razvijati i doći do jedne visoke razne pa čak možda i državne. Hvala svima koji su dostavili kulene na ocjenjivanje i hvala svima koji ulažu trud u organizaciju ove manifestacije i pozivam sve da u subotu dođu u park da zajedno svjedočimo vrhunskoj kvaliteti naše eno i gastro ponude – rekao je Rister.

Predsjednik Povjerenstva Vladimir Pleša naglasio je kako danas nije lako proizvesti dobar kulen.

-Uvijek volim reći da je proizvodnja kulena znanost. Ne može svatko napraviti dobar kulen, no ono što mene posebno veseli je da se svi više ljudi odlučuje okušati i donose nam uzorke i zato smo tu da ocijenimo njihov rad, ali isto tako da ih educiramo kako da postanu još bolji. Mi smo ocjenjivali okus, boju, miris i teksturu proizvoda i prije svega zahvalio bih svima koji su se odazvali, a moram reći da je bilo iznimnih uzoraka, ali i onih nešto lošijih. Ipak. općenita ocjena je jako dobra jer je većinom riječ o proizvođačima amaterima koji nemaju vrhunske uvjete za proizvodnju, a radi jako dobar krajnji proizvod. Hvala Gradu i Turističkoj organizaciji koji su nam još jednom ukazali povjerenje da vodimo ovu Kulenijadu, a mi smo se svi zajedno trudili pribaviti što više uzoraka i vidimo da je naš trud bio uspješan – rekao je Pleša.

Na kraju, ocjenjivači su dali po 12 zlatnih i srebrnih medalja dok dva kulena nisu ocjenjena, a proglašenje najboljih bit će u subotu na Sajmu.

(www.icv.hr, vg)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content