Odlični gospodarski pokazatelji u OBŽ prezentirani na sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Osijek: Ostvareni prihodi od 33,5 milijarde kuna

Na sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Osijek prezentirani su financijski pokazatelji poslovanja poduzetnika u 2022. godini, a koji su, prema iznesenom, iznad očekivanja. Uz poduzetnike i gospodarstvenike sjednici su nazočili i zamjenik župana Josip Miletić te pročelnice upravnih odjela OBŽ Ivana Katavić Milardović i Silva Wendling.

– Podatci koje smo obradili pokazuju rezultate iznad očekivanja, a prešli smo i granicu od 28 milijardi ukupnog prihoda, naime, ostvareni su prihodi od 33,5 milijardi kuna. Analizom smo utvrdili da je do ovakvih brojki došlo zbog iznimnog rasta svih djelatnosti i nema niti jedne djelatnosti koja nije rasla po dvostrukoj stopi. Porastao je broj tvrtki, povećala se dobit za 500 milijuna, dok je izvoz porastao za 1,2 milijarde kuna – objasnio je predsjednik Gospodarskog vijeća ŽK Osijek Zoran Kovačević.

Zamjenik župana Josip Miletić naglasio je kako su pozitivni gospodarski rezultati rezultat napora svih poduzetnika, ali i jedinica lokalnih samouprava koji ih podržavaju na tom putu.

mini IMG 5686
Foto: OBŽ

– Brojke koje smo čuli danas i rast u gotovo svim gospodarskim pokazateljima, od broja tvrtki do porasta prihoda koji iznose više od 33 milijardi kuna, u svim djelatnostima, nešto je na što možemo biti ponosni. Osječko-baranjska županija nizom potpora nastoji pomoći gospodarstvenicima i poduzetnicima, odnosno nastoji biti onaj kotačić koji pokreće gospodarske aktivnosti. Uz pomoć Vlade RH i zahvaljujući europskim sredstvima uvjeren sam da ćemo ovim putem nastaviti i u budućnosti – zaključio je Miletić i dodao da je za dodatno jačanje gospodarstva nužan razvoj i ulaganja u obrazovni sustav.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content