Održano Otvoreno prvenstvo grada Osijeka u padobranskim skokovima: S tisuću metara visine na cilj od dva centimetra

Na prostoru Sportskog aerodroma Čepin – Osijek (LDOC) tijekom proteklog vikenda održano je tradicionalno Otvoreno prvenstvo grada Osijeka u padobranskim skokovima na cilj.

Natjecalo se osam tročlanih ekipa iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, te Hrvatske.

– Tijekom dva dana i nakon 6 skokova s 1000 metara na cilj veličine 2 cm, svaka je ekipa imala priliku pokazati svoju vještinu, sposobnost i koncentraciju u na trenutke zahtjevnim vremenskim prilikama – ističu iz Aerokluba Osijek, koji je sa svojom padobranskom sekcijom organizirao prvenstvo.

Ekipni pobjednici i osvajači zlatnog odličja su ekipa Prijedora u sastavu Boban Ivetić, Draško Lajić i Miroljub Janičijević, sa skupljenih 62 cm u 6 skokova. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je ekipa domaćina, Aerokluba Osijek koja je skakala u sastavu Siniša Živko, Jadranka Zaradić i Helena Janson i sakupila 85 cm, dok je ekipa Aerokluba Sinj u sastavu Andrija Kovačević, Matko Vuković i Zlatko Ugrin osvojila treće mjesto i broncu sa sakupljenih 87 cm.

Aeroklub Osijek
Foto: Aeroklub Osijek Facebook

Pojedinačni pobjednici Otvorenog prvenstva grada Osijeka odlučeni su drugog dana natjecanja, u nedjelju, kada je 12 najbolje plasiranih padobranki i padobranaca odradilo svoje polufinalne i finalne skokove.

U ženskoj konkurenciji prva dva mjesta pripala su padobrankama Aerokluba Osijek. Jadranaka Zaradić osvojila je zlatnu medalju (37 cm), dok je srebro pripalo Heleni Janson (41 cm). Treće mjesto i brončano odličje osvojila je Ina Gittel koja je na ovom natjecanju skakala za ekipu SOOS i skupila 61 cm.

Pobjednik u pojedinačnoj muškoj konkurenciji je član ekipe Prijedora, Boban Ivetić (13 cm), ispred klupskog kolege Draška Lajića (14 cm). Treće mjesto osvojio je Siniša Živko iz domaće ekipe sa skupljenih 17 cm.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content