Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina nagradila svoje ”Eugenijalce-Oskarovce”

Danas (utorak) zadnjeg dana škole, Osnovna škola Eugena Kumičića je organizirala svečanost naziva ”Eugenijalci-Oskarovci” na kojoj su dodijeljena posebna priznanja i nagrade učenicima i učiteljima koji su svojim radom i ostvarenim rezultatima u protekloj školskoj godini pridonijeli ugledu i kvaliteti škole.

Nakon intoniranja hrvatske te školske himne u izvedbi učenika 5. razreda pod mentorstvom učiteljice Renate Grahovac, svoje učenike, učitelje, roditelje i ostale goste pozdravila je ravnateljica Božica Majhen, dok su cijelu manifestaciju vodile pedagoginja Nataša Valinčić i učiteljica u posebnom odjelu Mirjana Foro.

S nekoliko riječi nazočnima su se obratili, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić. Prenijevši pozdrave virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, Martina Bunić je istaknula kako Odjel uz slatinsku školu Eugena Kumičića vodi brigu o još 74 školska objekta i 8,5 tisuća učenika na području Virovitičko-podravske županije. Gradonačelnik Denis Ostrošić je s ponosom pozdravio učenike i učitelje, kao i sve ostale goste, tim više što ga za ovu školsku ustanovu vežu lijepe uspomene i kao knjižničara, i kao učitelja engleskog i hrvatskog jezika.

U kategoriji učenika, koji su sudjelovali na državnim i međunarodnim natjecanjima nagrađeno je 72 učenika, 40 učenika je primilo priznanje za naj učenika, a posebne su nagrade primili Gita Špoljarić koja je proglašena najboljom učenicom škole, a u ruke joj je stiglo i priznanje za promicanje tolerancije i nenasilja, zatim Danijel Bogdan koji je naj učenik posebnih odjela, naj sportaš je Mateo Lukić, naj sportašica Ana Sejkora, naj zadrugarka Lana Čordaš, a naj volonterka Ana Kizivat.

Uz ravnateljicu Božicu Majhen, učenicima su priznanja uručili pročelnica Martina Bunić i gradonačelnik Denis Ostrošić.

Mali predah tijekom nagrađivanja napravila je učenica 5.a razreda Ena Bačani svojim monologom ”Ah, ta matematika!” s kojim je nastupila na ovogodišnjem LiDraNu.

Potom je povelje za unapređenje rada škole primilo 30 učitelja, jedna stručna suradnica i ravnateljica škole Božica Majhen uz poruku ”Učitelji sade sjemenke znanja koje rastu zauvijek”.

I ove su godine nagrađeni učenici i učitelji osim priznanja dobili i tzv. ”Oskar znanja” koji je zajedno s učenicima na laserskoj gravirki dobivenoj kroz projekt Still izradio učitelj tehničke kulture Ivan Drokan.

Na kraju svečanosti učiteljima, ali i svim djelatnicima škole u ime svih učenika, a osobito osmaša, zahvalila se najučenica škole Gita Špoljarić.

Ovogodišnje laureate možete pronaći  OVDJE.  

(www.icv.hr, adf, mf; foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content