Počinje prava ljetna atmosfera u gradu na Dravi: Prva Osječka ljetna noć, Moto susreti i ReArt na livadi Tvrđe

Visoke temperature već su najavile kalendarski početak ljeta, a brojne manifestacije u lipnju dodatno su potakle ljetnu pozitivnu atmosferu grada na Dravi.

-Ljeto u Osijeku i službeno može započeti jer nam nadolazi omiljena lokalna manifestacija Osječka ljetna noć čiji je prvi datum održavanja subota, 25. lipnja – izvijestili su iz Turističke zajednice grada Osijeka.

Već tradicionalno posljednje subote lipnja, srpnja i kolovoza oživljavaju ulice, trgove, prolaze i riječnu šetnicu Osijeka večernjim plesom, glazbenim zvucima, lokalnim mirisima i okusima te zabavnom atmosferom prigodnom za različite uzraste.

Kreativni program u organizaciji Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka svaki puta ponudi nešto novo, od dječjih kazališnih predstava, sportskih natjecanja, plesnih i kulturnih nastupa do drugih sličnih zabavnih aktivnosti.

Cjelovečernji program prve Osječke ljetne noći:

Od 19 do 23 sata – Prigodna prodaja lokalnih obrtnika uz večer vinyla, Šetalište kardinala Franje Šepera

Osječka ljetna noć obogatiti će Promenadu ponudom lokalnih obrtnika i proizvođača koji će predstaviti svoje domaće ili unikatne proizvode. Šetnja i razgledavanje bit će popraćeni dobrom glazbenom atmosferom i zvukovima starih gramofonskih ploča.

U 20.30 sati – Pjevačko društvo Zrinski, Vesela grupa, Prolaz Franje Krežme (Vanje Radauša)

Za ljubitelje žive glazbe i tradicionalnog zvuka pobrinuti će se Pjevačko i glazbeno društvo Zrinski iz Osijeka koje će svojim glasom uljepšati šetnju našim građanima i posjetiteljima.

Od 17 do 22 sata – Sportsko natjecanje Hrvatski PRO 3 na 3 TOUR, otvoreno prvenstvo hrvatske u 3×3 košarci, Trg dr. Ante Starčevića

Košarka 3×3 novi je olimpijski sport koji je debitirao na Olimpijskim igrama u Tokiju, a postao je vrlo popularan zbog brze i dinamične igre. Tijekom dva dana održavanja 24. i 25. lipnja na Trgu A. Starčevića osim službenog dijela natjecanja bit će ponuđeni i dodatni sadržaji u vidu Kids zone, Gaming zone te Urbane zone.

U 20 sati – Dječja predstava Zeko, Zriko i Janje, Trg slobode

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku priredilo je za naše najmlađe sugrađane iznimno popularnu dječju predstavu Zeko, Zriko i Janje. Ova kultna predstava o plahom Janjetu, uplašenom Zeki i besposlenom Zriki već godinama živi u srcima mnogih Osječana, dok danas u novom i obnovljenom izdanju oduševljava i nove generacije.

Od 19 sati – Izložba – Parkovi Osijeka, nekada i sada, Sakuntala park

Na romantičnoj pozornici secesijskog Sakuntala parka razgledajte izložbu posvećenu najvećem blagu grada – osječkim parkovima. Da je grad na Dravi zelen u duši znaju već i ptice na grani, a izložba posvećena zelenim oazama grada predstaviti će i njihov izlog kroz prošlost.

Posljednji vikend u lipnju obogaćen je i drugim zabavnim i kreativnim manifestacijama poput inovativnog ReArta koji se održava od 24. do 26. lipnja na livadi Tvrđe te tradicionalnih i prepoznatljivih Moto susreta koji se također održavaju od 24. do 26. lipnja na lijevoj obali rijeke Drave.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content