Potpisan Ugovor o financiranju: U Orahovici će biti izgrađena nova natkrivena gradska tržnica

Gradonačelnik Saša Rister u ime Grada Orahovice potpisao je Ugovor o financiranju za projekt izgradnje Gradske tržnice Orahovica. Grad Orahovica prijavio je ovaj projekt 30. ožujka 2022. na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije temeljem javnog poziva za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema.

– Realizacijom ovog projekta u Orahovici će biti izgrađena nova natkrivena Gradska tržnica sa 477,70 m2 korisne površine s WC-om za kupce i integriranom sunčanom elektranom na krovu zgrade za potrebe tržnice. Izgraditi ćemo i interni kolni prilaz sa 19 parkirnih mjesta te nabaviti opremu i urediti zatvoreni prodajni prostor korisne površine 418,50 m2. Ukupna vrijednost projekta je 5.610.181,25 kuna dok je dobiveni iznos bespovratnih sredstava temeljem ovog ugovora 4.000.000 kuna – kaže gradonačelnik Orahovice Saša Rister te dodaje kako su ovakvi projekti od iznimne važnosti za poboljšanje kvalitete života građana i poduzetnika.

– Iznimno sam ponosan na ovakve projekte jer to su oni projekti kojima se ulaže u ljude što je najvažnije jer cilj nam je ostaviti ljude na ovim prostorima i omogućiti im da normalno žive – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content