Prijavljen projekt proširenja kapaciteta vrtića u Špišić Bukovici: Prostor za dodatne dvije jasličke i jednu mješovitu skupinu

Općina Špišić Bukovica prijavila je uz savjetodavnu potporu VIDRA-e projekt rekonstrukcije Dječjeg vrtića “Čarobna šuma” u Špišić Bukovici ukupne vrijednosti 3.672.000 kuna.

– Unapređenjem infrastrukture rekonstrukcijom dječjeg vrtića građevinske bruto površine 609,60 m2 te kapaciteta 44 djece u tri dodatna dnevna boravka, od toga dvije skupine jasličke dobi i jedna skupina vrtićke dobi u naselju Špišić Bukovica pridonijet će povećanju kapaciteta postojećeg dječjeg vrtića te stvoriti uvjete za zadržavanje mladih obitelji u ruralnom području.
Pozitivan učinak odrazit će se i u vidu podizanja životnog standarda, zapošljavanja (8 zaposlenih) i poboljšanju demografske slike te pružanju mogućnosti za ravnopravni razvoj u odnosu na urbane sredine. Ostvareni rezultati pridonijet će osiguravanju infrastrukturnih i materijalnih kapaciteta za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj – poručuju iz Razvojne agencije VIDRA. 

Trajanje provedbe projekta je 20 mjeseci.

(www.icv.hr, ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content