Stanje u prometu prošlog tjedna: Najviše napuhao muškarac u Pitomači, najveća brzina ponovno u Čađavačkom Lugu

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 14 prometnih nesreća, od kojih četiri sa ozlijeđenim osobama. U četiri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja, a troje ih je naknadno pronađeno. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Najteža prometna nesreća protekli tjedan, u kojoj je više osoba teško ozlijeđeno, dogodila se u četvrtak u 18,45 sati u Virovitici kada je mladi vozač kretanjem na dijelu kolnika namijenjenom za kretanje vozila iz suprotnog smjera oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu. U prometnoj nesreći pet osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede. 

Ukupno je utvrđeno 298 prekršaja, od kojih 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 144 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 32 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 6 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane,  4 prekršaja upravljanja nakon isteka važenja prometne dozvole i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,76 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača starosti 42 godine koji je zatečen kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola u petak u 09,40 sati u Pitomači.

Najveća brzina kretanja vozila od 125 km/h utvrđena je u subotu u 00,55 sati u Čađavačkom Lugu gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content