STRAVIČAN SLUČAJ Hrvatica rodila u Mađarskoj pa ostavila bebu u vinogradu: Pobjegla je u osječku bolnicu, a dijete je umrlo

Hrvatica (31) rodila je dijete u mađarskom vinogradu i tamo ga ostavila. Otišla je u Osijek i završila u bolnici, gdje su liječnici shvatili što se dogodilo pa alarmirali policiju. Iako je beba kojoj je srce još kucalo pronađena, bilo je prekasno te je ubrzo preminula. 

Hrvatska policija u noći 16. lipnja izvijestila je mađarske kolege da u bolnici u Osijeku zbrinjavaju ženu koja je prethodno poslijepodne vjerojatno rodila dijete u Mađarskoj, a potom ga tamo ostavila. Žena u početku nije surađivala s policijom, no da se ranije pokazala kooperativnom, dijete bi, prema tvrdnjama mađarske policije, bilo spašeno, prenosi Start News

Slučaj preminule tek rođene bebe istražuje i osječko-baranjska policija, ali zbog osjetljivosti slučaja ne smije iznositi nikakve detalje.

– Policija poduzima sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uključujući i međunarodnu policijsku suradnju s obzirom na prirodu događaja. Za sada nemamo dodatnih informacija niti smijemo išta javno iznositi – rekli su za Večernji list kratko u PU osječko-baranjskoj.

“Prekasno se pokajala”

– Naš je posao ne samo fizički nego nerijetko i psihički zahtijevan. Pogotovo kada uz svu tu našu borbu i odlučnost na kraju izgubimo, a bili smo toliko blizu da spasimo život. Žena s hrvatskim državljanstvom, 31-godišnjakinja, koja je dijete rodila u Mađarskoj i ostavila ga u vinogradu te pobjegla u Osijek, prekasno se pokajala i ispričala užasnu priču našim hrvatskim kolegama – poručili su Mađari. 

Nakon što je pronađena, o bebi se brinuo policajac koji je imao liječničku kvalifikaciju, a potom je helikopterom prebačena u bolnicu.

– Nakon hitne pomoći policije u vinogradu novorođenče je stabilizirano i uz pomoć spasilačkog helikoptera prevezeno u bolnicu, no unatoč svim medicinskim naporima kasnije je preminulo – izvijestili su iz mađarske policije. Policijski stožer mađarske Baranjske županije naredio je istragu protiv žene zbog ubojstva.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content