U OSJEČKOM HNK-u Samson i Dalila: Drugo osječko uprizorenje uglazbljene biblijske priče nakon davne 1926. godine

Osječki HNK uprizorit će premijernu scensku izvedbu opere Samson i Dalila 17. i 18. lipnja 2022. u 20 sati. Povodom toga u kazališnoj kući održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili intendantica HNK Dražena Vrselja, ravnatelj Opere Filip Pavišić, redatelj Robert Bošković i njegova asistentica Jana Pogrmilović, te Matej Bodrušić, autor 3D mapiranja i projekcija i Mario Tomašević, asistent kostimografkinje .

Uz riječi zahvale cijelom timu, intendantica Vrselja istaknula je kako je opera Samsona i Dalile izvedena 7. lipnja 2021. godine, a ovaj petak opera će biti izvedena u svoj svojoj raskoši scene, kostima i koreografije.

– Imamo sjajnu operu i mlade ljude kojima treba omogućiti razvoj, edukaciju i rad na sebi koje je ova uprava omogućila- rekla je Vrselja.

Ravnatelj Opere Filip Pavišić izrazio je iznimno zadovoljstvo odrađenim, te čestitao svim sudionicima, dok je Bošković je istaknuo kako je i dalje zapanjen činjenicom da su se svi tako brzo, nakon toliko vremena, „vratili“ i nastavili sa započetim projektom. Rekao je kako mu je iznimna čast bila raditi s Filipom Pavišićem te je izjavio da opera izgleda svjetski.

Samsona će utjeloviti Igor Krišto, dok su alternacije za Dalilu Gordana Kalmar i Stefany Findrik.

(www.icv.hr, tj, foto: HNK Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content