U ponedjeljak u Zavičajnom muzeju Slatina otvaranje izložbe ”Pokreni promjenu” u sklopu projekta kojeg provodi slatinski Vretenac

U srijedu, 15. lipnja, održana je posljednja radionica projekta ”Pokreni promjenu-unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju”.

Kako je planirano projektom, zadnja radionica održana je u Zavičajnom muzeju Slatina gdje su učenici posebnih odjela i učenici osmih razreda Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina pripremali izložbu svojih radova i slika koje su nastale na radionicama tijekom cijele školske 2021./2022. godine, pod vodstvom kustosa muzeja Srđana Đuričića.  

Završna konferencija projekta i otvaranje izložbe ”Pokreni promjenu” bit će u ponedjeljak, 20. lipnja, u 10 sati u Zavičajnom muzeju Slatina, te će izložba za javnost biti otvorena puna dva mjeseca.

Projekt ”Pokreni promjenu-unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju” provodi se uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nositelj projekta je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina s partnerima na projektu, Osnovnom školom Eugena Kumičića Slatina i Zavičajnim muzejom Slatina.

Sudionici projekta su 10 učenika iz posebnih odjela i 10 učenika iz osmih redovnih razreda istoimene škole, podijeljeni u dvije grupe pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Ivane Sabolić i Patricije Karaman. Projektom je odrađeno ukupno 18 radionica razvoja socijalnih vještina kroz 10 mjeseci trajanja projekta, odnosno od studenog 2021. godine do kolovoza 2022. godine, te 3 likovno-kreativne radionice, kroz koje se pratilo povezivanje učenika redovnog razreda i učenika posebnih odjela.

(www.icv.hr, adf; UOSIT Vretenac Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content