Veliki regionalni Tommy turnir u malom nogometu: Daruvarčani putuju u Split, Suhopoljčani u finalu poraženi nakon lutrije jedanaesteraca

U Virovitici je održan veliki regionalni Tommy turnir u malom nogometu za 2011. godište i mlađe. Nogometni stadion na Tvinu na najljepši je način ugostio najmlađe sportaše koji su se, uz iznimne nogometne poteze, odlično zabavljali, družili, stvarali nova prijateljstva i svima demonstrirali fair play igru.

U napetom Tommy turniru u malom nogometu, pobjedu je odnijela ekipa NK Daruvar 1 svladavši u finalu ekipu Suhopolje 1 nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca (0:0, nakon penala 3:2).

Pobjednička ekipa osigurala je put u Split i plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih krajem srpnja gdje će tri dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i natjecanju sa svojim vršnjacima iz cijele Hrvatske.

Foto 1 Daruvar

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja “Zero Waste- Budi dio igre – Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Foto 4

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u tri zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

(Plazma Sportske igre mladih)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content