VIDOVO 2022. Održana još jedna Likovna kolonija „Liko-Fest“: Okupila umjetnike iz Pitomače i Hlebina, ali i Ukrajine

Vidovo je dan kada Pitomača slavi svoga zaštitnika svetoga Vida, a uz tradicionalno proštenje organizira se i niz kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija pod zajedničkim nazivom Dani općine Pitomača.

Kruna svih događaja u danima općine su manifestacije poput Likovne kolonije „Liko-Fest“ nakon kojih će ostati trajne vrijednosti i uspomene na ovaj blagdan i ovu godinu u našemu kraju. Organizatori likovne kolonije bili su Likovna udruga “Duga” i Općina Pitomača. 

U lijepom ambijentu uz bazen hotela Divino sudjelovalo je 19 umjetnika, članovi likovnog kluba “Duga” iz Pitomače, slikari iz Hlebina. Posebne gošće bile su umjetnice iz Ukrajine, izbjegle u Hrvatsku zbog rata. Sve prisutne pozdravio je slikar Stjepan Ivanec, a likovnu koloniju otvorio je Marinko Barčan, pročelnik u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti. Tijekom dana umjetnike je posjetio saborski zastupnik Josip Đakić i zaželio ugodan i uspješan rad. Predsjednik udruge “Duga” Matija Golubić na kraju likovne kolonije podijelio je zahvalnice sudionicima kolonije. 

Nakon završetka Likovne kolonije “Liko-Fest 2022.” u Pitomači gosti iz Hlebina, Ukrajine i članovi likovnog kluba “Duga” posjetili su Etnološku zbirku Bakina priča u Kladarama. U prostorijama zbirke otvorena je izložba slika “Umjetnost i tradicija” Vesne Bajić. Članovi Kluba uputili su zahvalu Ivki Mađar na ljubaznom prijemu i poklonu za gošće iz Ukrajine. 

(www.icv.hr, bn; Foto: B. Novosel)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content