Virovitičko–podravska županija i iduće će sezone imati dva kluba u 3. HNL Sjever

Kuće se grade od temelja, ali se zato lige u svim sportovima, pa tako i nogometu, formiraju od vrha. Ova godina u Hrvatskom nogometnom savezu bila je specifična budući da je došlo do reorganizacije natjecanja.

Uz već postojeću 1. ligu, koja je postala Premijer liga, formirane su još dvije jedinstvene lige u saveznom rangu natjecanja. Drugi rang natjecanja od nove sezone nosit će ime 1. liga, a treći 2. liga.

U četvrtom rangu natjecanja, 3. hrvatskim ligama, ostaje pet skupina: Središte, Zapad, Jug, Istok i Sjever. Virovitičko–podravska županija, zajedno s Međimurskom, Varaždinskom, Bjelovarsko–bilogorskom i Koprivničko–križevačkom županijom, participira u Nogometnom središtu Sjever koje rukovodi 3. hrvatskom ligom Sjever.

U sjedištu Nogometnog središta Sjever u Varaždinu donesena je konačna odluka o sastavu 3. hrvatske lige Sjever u sezoni 2022./2023.. Nakon kvalifikacija za više rangove natjecanja, gdje su se iz prošlosezonskog sastava lige plasirali Mladost iz Ždralova, Bjelovar i Međimurje iz Čakovca, u ligi je od prošlogodišnjih ostalo devet klubova: Koprivnica, Radnik iz Križevaca, Podravac iz Virja, Rudar iz Murskog Središća, Polet iz Svetog Martina na Muri, Varteks iz Varaždina, Podravina iz Ludbrega te dva predstavnika Virovitičko–podravske županije, Virovitica i orahovački Papuk.

Njima će se u novoj sezoni priključiti Dinamo iz Domašinca koji je prošle sezone osvojio peto mjesto u 4. ligi Čakovec-Varaždin te će tih deset klubova činiti 3. hrvatsku ligu Sjever.

Spomenutih deset klubova ligu će u idućoj sezoni igrati trokružno. Osim rezultatskih kriterija, klubovi koji igraju 3. hrvatskoj ligi, kroz postupak licenciranja, moraju ispuniti još niz kriterija. Svih devet klubova koji su ostali u 3. ligi Sjever ispunili su sve kriterije za licenciranje. Osim njih kriterije je ispunio i Dinamo iz Domašinca, dok Mladost Komet iz Preloga i Bilogora ’91 iz Grubišnog Polja, nisu ispunili kriterije, odnosno Bilogora ’91 je odustala od nastupa u ligi.

Pet klubova je već tijekom postupka licenciranja odustalo od natjecanja u 3. hrvatskoj ligi Sjever jer nisu predali potrebnu dokumentaciju. Riječ je o Tehničaru iz Cvetkovca, Pitomači, Bednji iz Beletinca, graničaru iz Đurđevca i Ivančici iz Ivanca

Idući dana očekuje se konačna odluka o sastavu 4. lige Bjelovar–Koprivnica–Virovitica u idućoj sezoni, a nakon toga će se znati i sastav županijskih nogometnih liga.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content