BIG JUMP 2022. U još jednom “Velikom skoku” uživale sve generacije: Ekipa “Ma konačno” pobjednik odbojkaškog turnira

Još jedan “Veliki skok” privukao je mnoštvo posjetitelja, pa se tako i ove godine u povodu obilježavanja 10. godišnjice proglašenja Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav i Dana europske Amazone, jučer (nedjelja) održala tradicionalna manifestacija “Big jump for living rivers – Križnica 2022”.

-Drago nam je da i ove godine tradicionalno možemo obilježiti dan očuvanja naših rijeka i jezera. Priključili smo se ovoj inicijativi prije nekoliko godina, odnosno na samom početku “Big jumpa” kada je on bio organiziran u svijetu. Na našoj prekrasnoj Križnici može se organizirati puno toga, pa smo tako i ove godine tradicionalno organizirali i odbojku na pijesku te bacanje kamena preko Drave. Isto tako, promoviramo neke nove turističke sadržaje kao što je “Drafting Dravom”. Zaista nam je drago da i ove godine velik broj posjetitelja uživa u svim ovim našim sadržajima, osobito u gastronomskom i enološkom dijelu, za koje su zaslužne naše udruge i naši domaći proizvođači – rekla je Ivona Pankaz, direktorica Turističke zajednice općine Pitomača.

DSC2795

Uz bogati program i raznovrsnu gastronomsku ponudu, posjetitelji su uživali u igranju odbojke na pijesku, bacanju kamena u rijeku Dravu, kanuingu i raftingu, a bila je tu i zabava za najmlađe posjetitelje.

Turnir odbojke na pijesku privukao je mnoštvo sportaša i rekreativaca, a najbolja ekipa bila je ekipa “Ma konačno”, drugo mjesto pripalo je ekipi “Dravske vile”, treće mjesto osvojile su “Čarobne visibabe”, dok je četvrto mjesto pripalo ekipi “Fritule”.

I ove godine tvrtka Draft d.o.o. organizirala je novi turistički sadržaj “Drafting Dravom” pa su tako mnogi uživali u spuštanju kanuima i raftingom od Brodića pa sve do Križnice.

DSC2791

U 15 sati posjetitelji su se pridružili tisućama ljudi diljem svijeta u “Velikom skoku” te ovim simboličnim činom pokazali da im je stalo do živućih rijeka, ali i do vlastite budućnosti koja neminovno ovisi o očuvanju tih rijeka. Nakon toga nastavili su uživati i družiti se na suncu i svježem zraku.

Između ostalih, ovu tradicionalnu manifestaciju posjetili su i saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić te predsjednik Općinskog vijeća općine Pitomača Rikard Bakan.

DSC2806

Za sigurnost svih posjetitelja i sudionika zaduženi su bili djelatnici hitne medicinske pomoći, vatrogasci, članovi HGSS-a i policijski službenici PP Pitomača.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content