DANI OPĆINE GRADINA 2022. Djelatnici PU virovitičko-podravske i Opći sindikat MUP-a RH mještanima predstavili svoj rad

Policijska uprava virovitičko-podravska u posljednje vrijeme intenzivno radi na promociji policijskog zanimanja kako bi u svoje redove privukla nove mlade snage.

Podsjetimo da su još uvijek u tijeku prijave za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te natječaja za Program upisa u III. razred Policijske škole “Josip Jović” za stjecanje strukovne kvalifikacije za isto zanimanje.

Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 480 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini, a rok za podnošenje prijava je od 11. travnja do 15. kolovoza. Program će započeti sukladno epidemiološkoj situaciji u to vrijeme, najranije 19. rujna 2022. godine, a polaznici/polaznice će se nakon završenog Programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave odnosno u ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe.

Sukladno raspisanom natječaju Ministarstva unutarnjih poslova, policijski službenici PU virovitičko-podravske, nakon što su u srijedu, 13. srpnja promociju policijskog zanimanja održali u samom centru Virovitice, odlučili su se na još jednu akciju, a ovog puta to je bilo u općini Gradina.

Na jučerašnjoj akciji, koja se odlično uklopila u program proslave Dana općine, dijelili su promotivne letke i održali prezentaciju svojih vozila, pa su nazočni tako imali prilike vidjeti kako izgledaju policijski “presretač” i motocikl.

-I ove godine povodom objave natječaja za upis naših novih kolega u policijsku školu, odlučili smo napraviti prikaz rada policije i PU virovitičko-podravske, kao i MUP-a općenito. Ovom prezentacijom želimo privući mlade ljude za upis u 3. i 4. razred srednje policijske škole, ali i osobe do 28 godina starosti, da se prijave za tečaj kako bi dobile prekvalifikaciju u policijskog službenika. Posebno mi je drago što smo jednu od akcija održali ovdje u Gradini, kako bi se na neki način prisjetili i svih onih branitelja koji više nisu s nama – naglasio je načelnik PU virovitičko-podravske, Siniša Knežević.

“Jačanjem socijalnog dijaloga do zdravih radnih mjesta”

Nakon prezentacije policijskog zanimanja, na istom je štandu svoj rad predstavio i Opći sindikat MUP-a RH, koji je ranije s Općinom Gradina postigao suradnju kroz poticajni projekt “Jačanjem socijalnog dijaloga do zdravih radnih mjesta” Riječ je o projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i vrijednom 999.069 kuna.

Osnovni cilj projekta je postizanje kvalitetnije primjene svih prava iz radno-pravnih odnosa, kao i podizanje osobnog i poslovnog, kako financijskog, tako i društvenog standarda, na način koji je dugoročan i održiv, a sve kako bi se naglasila važnost socijalnog dijaloga između poslodavaca i posloprimaca.

U sklopu ovog projekta aktivnosti su se prvenstveno odnosile na policijske službenike, djelatnike u vatrogastvu, pripadnike pravosudne policije i pripadnike carine, kako bi intenziviranjem unaprjeđenja razvoja socijalnog dijaloga postavili sve navedene u puno bolju poziciju u dijelu pregovaranja oko radnih uvjeta, plaća, dodataka na plaću i ostalih elemenata društveno socijalnog standarda poput otpremnina, naknada za minuli rad, beneficijske dodatke i drugo, međutim, profitirale nisu samo struke koje su navedene, već će se pozitivni učinci naših nastojanja izravno ili posredno reflektirati na društvo u cjelini, poglavito na osobe koje su zaposlene – rekao je tom prigodom Tomislav Teri, predsjednik Općeg sindikata MUP-a RH.

Uz sve navedeno, jedan od motiva službenika PU virovitičko-podravske, kao i Općeg sindikata MUP-a Republike Hrvatske za dolazak u općinu Gradina je i sjećanje na poginule branitelje s područja ove općine u Domovinskom ratu.

-Sretan sam i zadovoljan što smo uspjeli organizirati ovu akciju u suradnji s Policijskom upravom virovitičko-podravskom i Općim sindikatom MUP-a, koja se odlično uklopila u proslavu Dana naše općine. Vjerujem da je mještanima bilo zanimljivo i da će se netko od naših mladih u budućnosti pronaći u ovom poslu. Ovim putem svima zahvaljujem na dolasku i pozivam još jednom sve mještane i druge goste da nam se i narednih dana pridruže u ovogodišnjoj proslavi – zaključio je načelnik općine Gradina Josip Vučemilović Jurić.

MG 0044

Ovu akciju podržali su i članovi ATV kluba Virovitica koji su stigli u velikom broju na svojim ‘ljubimcima’ – popularnim quadovima, a svojom pojavom razveselili su sve nazočne mještane, posebice djecu.

(www.icv.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content