Dom zdravlja u Slatini: Sredstvima Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine nabavljen novi ultrazvuk

Zahvaljujući sredstvima Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine Dom zdravlja u Slatini dobio je novi, višefunkcionalni ultrazvuk. Novim ultrazvukom će se stanovnicima koji gravitiraju gradu Slatini omogućiti bolja zdravstvena njega i skrb. Tako će uz ultrazvuk trbuha i urološkog pregleda, što je bilo do sada, pacijenti imati mogućnost ultrazvuka dojke, štitnjače i lokomotornog sustava, sve s ciljem što ranijeg otkrivanja malignih bolesti.

Mogućnosti novog ultrazvuka virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću i slatinskom dogradonačelniku Iliji Nikoliću, predstavio je danas (petak) u Paviljonu IV Doma zdravlja u Slatini ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Ivica Fotez.

– Ovaj je ultrazvuk kupljen sredstvima Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine, pri čemu je Županija sudjelovala s 250.000 kuna, a Grad s 200.000 kuna. Iznimno mi je drago što ova suradnja između slatinskog Doma zdravlja, Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine traje i dalje jer zdravstvene ustanove nisu u mogućnosti izdvojiti tolika sredstva za nabavku ovog i sličnih uređaja koji su prijeko potrebni u suvremenoj medicini. S ovim novim uređajem, pored ultrazvuka trbuha i ultrazvuka urološkog pregleda koje smo i do sada imali, paletu pregleda moći ćemo proširiti na ultrazvuk dojke, štitnjače i lokomotornog sustava. Ovaj uređaj je vrhunske kvalitete i njime će se moći vrlo precizno i na vrijeme otkriti maligne bolesti koje, nažalost, sve više pogađaju naše stanovnike – istaknuo je ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Ivica Fotez.

IMG 5039

Virovitičko-podravska županija ovog tjedna nabavila je nova vozila za županijski Dom zdravlja, a sada je sudjelovala i u kupnji ovog vrijednog uređaja. Župan Igor Andrović istaknuo je kako Županija kontinuirano ulaže u zdravstvene ustanove na svom području.

– Drago mi je što smo kao Županija sudjelovali u sufinanciranju još jednog uređaja za Dom zdravlja u Slatini, konkretno kupovinu novog ultrazvuka za koji smo od dr. Foteza čuli da će moći raditi neke nove dijagnoze, a koje to prijašnji ultrazvuk nije mogao. S ovim uređajem, ali i ostalim što je uloženo, mogu reći da je Dom zdravlja u Slatini jedan od najopremljenijih u Slavoniji, a sve to ne bi bilo bez upornosti i stručnosti ravnatelja dr. Foteza. Moram naglasiti da je Virovitičko-podravska županija bila nositelj projekta energetske obnove Paviljona IV u kojemu se upravo nalazimo, a nadam se da ćemo uskoro obnoviti i Paviljon III. Na taj način Županija nastavlja kontinuitet ulaganja u zdravstvene ustanove na području cijele županije, a sve s ciljem boljeg liječenja pacijenata s područja naše županije, ali i svih pacijenata iz drugih županija koji gravitiraju našim zdravstvenim ustanovama – zaključio je župan Igor Andrović.

IMG_5079

Grad Slatina također već dugi niz godina ulaže u slatinski Dom zdravlja, istaknuo je zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić.

– Grad Slatina već dugi niz godina ima dobru suradnju s Virovitičko-podravskom županijom u području zdravstvene zaštite naših stanovnika. Osim što je Grad potpomogao opremanje bazena za fizikalnu terapiju, plaćamo i dolaske specijalista, a nedavno smo pokrenuli projekt izgradnje parkirališta uz sam Dom zdravlja kako bi svi oni korisnici zdravstvenih usluga mogli parkirati svoje vozilo – rekao je dogradonačelnik Slatine Ilija Nikolić.

Ravnatelj Fotez je potom proveo župana Androvića i dogradonačelnika Nikolića prostorom gdje se obavlja fizikalna terapija te im pokazao nove uređaje i sprave koje je Dom zdravlja VPŽ nabavio.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content