DVD Sedlarica osvojio tradicionalno 15. vatrogasno natjecanje sa starom ručnom špricom s konjskom zapregom u Velikoj Črešnjevici

Jučer (nedjelja) je na vatrogasnom igralištu u Velikoj Črešnjevici održano već tradicionalno 15. vatrogasno natjecanje sa starom ručnom špricom s konjskom zapregom u organizaciji DVD-a Velika Črešnjevica.

Na natjecanju je sudjelovalo 12 ekipa kako iz Virovitičko-podravske, tako i jedna ekipa iz Bjelovarsko-bilogorske županije, a to su: DVD Velika Črešnjevica (muška i ženska ekipa), DVD Stari Gradac, DVD Dinjevac, DVD Turnašica, DVD Sedlarica, DVD Kladare, DVD Vukosavljevica, DVD Otrovanec, DVD Pitomača (muška i ženska ekipa) te DVD Gornji Draganec.

– I ove godine organizirali smo već tradicionalno, 15. po redu, natjecanje sa starom ručnom špricom s konjskom zapregom. Ovo natjecanje je atrakcija u našem kraju i prvotni cilj je da se pokaže kako se prije 50 godina gasio požar. Uvijek ima natjecateljskog duha, ali svi smo ovdje došli kako bismo se zabavili – rekao je zapovjednik DVD-a Velika Črešnjevica Mario Rengel.

Sa starom ručnom špricom s konjskom zapregom najbolje se snašla ekipa DVD-a Sedlarica koja je osvojila prvo mjesto, drugo mjesto pripalo je DVD-u Kladare, dok su treći bili vatrogasci DVD-a Velika Črešnjevica. Uz 10 muških ekipa sudjelovale su i dvije ženske ekipe od kojih je prvo mjesto pripalo V. Črešnjevici, a drugo mjesto Otrovancu.  

294085021 1438084763326398 539190465931484366 n

– Ovo je jedno natjecanje gdje se vatrogasci okupljaju kako bi zaboravili sve one brige kroz godinu koje ih prate. Sveti Ilija je zaštitnik Velike Črešnjevice pa dugi niz godina organiziramo ovo natjecanje kako bi radimo djeci i mladima pokazali kako su nekad naši stari gasili požare. Drago nam je da se baš na ovo natjecanje odazove puno ekipa, no ne mogu svi sudjelovati pa tako uz stalne ekipe, svake godine dođe netko novi. Ovo nije natjecanje na kojem je naglasak na prvim mjestima, svi smo ovdje pobjednici – rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željko Palković.

Na kraju natjecanja, izvan konkurencije, nastupila je „Liderska ekipa“ Virovitičko-podravske županije koju su činili saborska zastupnica Vesna Bedeković koja se natjecala i sa ženskom ekipom V. Črešnjevice, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i njegov zamjenik Marin Aragović, predsjednik Općinskog vijeća općine Pitomača Rikard Bakan, predsjednik vatrogasne zajednice Željko Palković uz pomoć i zapovjednika dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Tijekom dodjele zahvala i proglašenja najboljih na ovogodišnjem natjecanju prisutnima se obratila „Liderska ekipa“ koja je zahvalila svima na odličnom natjecanju i odličnoj atmosferi koja se je odvijala na vatrogasnom igralištu, te su svima zaželjeli puno uspjeha u daljnjim natjecanjima, što manje intervencija, a posebne želje uputili su i Biserima iz DVD-a Turnašice koji su se jučer, zajedno Lavovima iz DVD-a Virovitica, uputili na Vatrogasnu olimpijadu u Celje.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan, M. Rengel)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content