DVD Virovitica dočekao svoje “Lavove” na povratku s Vatrogasne olimpijade iz slovenskog Celja

U svojih 145 dosadašnjih godina postojanja Dobrovoljno vatrogasno društvo Virovitica po prvi puta, proteklih sedam dana, sudjelovalo je na međunarodnoj Vatrogasnoj olimpijadi, koja se održala u susjednoj Sloveniji, u Celju.

Muška B ekipa DVD-a Virovitica plasman na Vatrogasnu olimpijadu izborila je osvajanjem drugog mjesta na prošlogodišnjem Državnom natjecanju.

Prema postignutom vremenu, virovitička ekipa na Vatrogasnoj olimpijadi, bila je među prvih deset ekipa. Međutim zbog pogreške su dobili negative bodove pa su se na kraju plasirali na 21. mjesto od 27. ekipa koje su njihovoj konkurenciji sudjelovale na natjecanju i tako osvojili brončanu medalju.

Članovi virovitičkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva svojim olimpijcima priredili su svečani doček ispred prostorija DVD-a u Vinkovačkoj ulici. Pozdravljeni su državnom i vatrogasnom zastavom, vatrogasnim šmrkom i bakljadom.

Mušku B ekipu DVD Virovitica u Celju činili su Marko Teskera, Miroslav Prović, Miroslav Đurđević, Marko Zelenika, Zlatko Blažičević, Miro i Miroslav Čubrlo, Dejan Kurtanjek, Željko Lukšec i rezerva Josip Viljevac.

naslovna 13

Sedmodnevni boravak članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Virovitica u Celju osiguran je uz pomoć Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i županijske Vatrogasne zajednice.

– Cilj nam je još bolje se pripremiti i plasirati se na iduću Vatrogasnu olimpijadu koja se treba održati u Njemačkoj ili Finskoj – poručili su iz DVD-a Virovitica.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content