I vama polazi za rukom gotovo uvijek skuhati previše špageta? Odrediti mjeru je vrlo jednostavno, evo kako

Jeste li i vi jedni od onih koji zbog vlastite krive procjene umjesto za jedno kućanstvo skuhaju toliko špageta da bi mogli nahraniti cijelu zgradu? Ukoliko ste se prepoznali, ovaj članak je upravo za vas.

Grabilica za tjesteninu je neizostavni dio gotovo svake kuhinje, no ona sama ima jedan „izostavljeni dio“. Svi smo se u nekom momentu života (čitaj: dok stojimo pored peći i nestrpljivo čekamo da se tjestenina skuha) koja je svrha „rupe“ u sredini ovog kuhinjskog alata. Dok su si neki od nas ponudili objašnjenje u vidu da rupa služi kako bi se voda ocijedila s tijesta, drugi su jednostavno prihvatili njeno postojanje kao takvo i nisu ga preispitivali.

Odgovor na to pitanje je, zapravo, jednostavan i logičan. Naime, rupa u sredini grabilice za tjesteninu služi kao mjera za jednu porciju špageta.

Prije nego ih stavite u zaključalu vodu, špagete stavite u famozni prazni prostor usred grabilice. Onoliko koliko ih stane je dovoljno za jednu porciju.

Osim što je, moramo priznati, logično objašnjenje ovog misterija, također je i način kako sačuvati hranu od bacanja.

(www.icv.hr, eat)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content