Odlukom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Općini Čačinci i DVD-u stiglo novo vatrogasno vozilo

Vozni park DVD-a Čačinci od petka je bogatiji za još jedno vozilo – vrijednu vatrogasnu autocisternu zapremnine 7.000 litara vode. Riječ je o novom vozilu koje je Općini Čačinci na čuvanje do kraja protupožarne sezone povjerilo Ministarstvo gospodarstva, a Općina ga je ustupila DVD-u Čačinci.

Vozilo su preuzeli Mirko Mališ predsjednik DVD-a, zapovjednik DVD-a Siniša Ileš, Mateja Fras Venus županijska vatrogasna zapovjednica i općinski načelnik Alen Jurenac, koji je lobirao kako bi ovo vrijedno vozilo stiglo u Čačince.

– Riječ je o vozilu čija je osnovna namjena prijevoz pitke vode, ali je opremljeno i svim uređajima za gašenje požara. DVD-u Čačinci bit će vrlo velika pomoć u operativi i zaštiti, to više što postojeća cisterna zbog starosti više nije mogla na adekvatan način pratiti navalno vozilo – istaknuo je zapovjednik Siniša Ileš ne krijući zadovoljstvo vrijednom donacijom.

– Ovom prilikom zahvaljujemo na vrijednoj pomoći Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, odnosno Ravnateljstvu robnih zaliha koji su prepoznali naše potrebe – poručio je načelnik općine Alen Jurenac.

(www.icv.hr,  Općina Čačinci)

FB IMG 1656794383062
Foto: Općina Čačinci
- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content