OVOGODIŠNJA TEMA “SVEMIR” Rokovo u virovitičkoj knjižnici donosi razne radionice, predstavljanje knjiga, kviz i izložbe

I ove godine Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica pripremila je raznovrstan program u povodu obilježavanja Dana grada – Rokova. Tako će se od 12. do 16. kolovoza održati razne radionice, pričaonice, predstavljanje knjiga, kviz, izložbe i još mnogo toga.

Rokovo u knjižnici započet će izložbom pod nazivom „Izbor iz znanstveno-fantastične književnosti“, a koja će biti otvorena tijekom cijelog mjeseca.

– Ovogodišnje Rokovo u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica će biti dosta sadržajno kao što je to bilo i prošle godine. Započinjemo u petak s izborom znanstveno-fantastične književnosti. Izložbu ćemo prirediti na našem polukatu knjižnice i tako ćemo uvesti naše korisnike u temu ovogodišnjeg Rokova, a ona se uglavnom odnosi na svemir. Također, svaki dan od 9 sati, osim u nedjelju, imat ćemo prodajnu izložbu knjiga „Viroliber“. Dio toga se odnosi na nakladnike, a u drugom dijelu će knjižnica darivati otpisane knjige uz simboličnu donaciju – objašnjava ravnatelj Knjižnice Robert Fritz te ističe zašto je ovogodišnja tema Rokova u knjižnici „Svemir“.

-Isto tako, u petak započinjemo s našom svemirskom večeri u 17.45 sati gdje ćemo predstaviti brošuru o Mirku Danijelu Bogdaniću pod nazivom „Virovitički tragač za zvijezdama“. Dakle to je brošura o znamenitom hrvatskom znanstveniku, astronomu, geodetu i kartografu u izdanju knjižnice. Ideja je zapravo da svake godine za Rokovo tiskamo jednu brošuru o značajnom virovitičkom zavičajcu, a započeli smo s Mirkom Danijelom Bogdanićem i cijelo Rokovo u knjižnici će biti posvećeno svemiru. Nakon predstavljanja brošure slijedi otvorenje izložbe astrofotografija profesora Aljoše Graovca pod nazivom „HUBBLE“, dakle svemir kroz objektiv Hubble teleskopa gdje će nam on u kratkom izlaganju objasniti na koji način je stvarao te fotografije – dodaje.

knjiznica fritz 2

Subota i nedjelja u Knjižnici će biti u laganom, ali vrlo zanimljivom ritmu. Uz Viroliber u subotu, 13. kolovoza u 10 sati, proglasit će pobjednika foto natječaja „Tvoj virovitički svemir“. Nakon proglašenja bit će predstavljanje 2. izdanja slikovnice „Miko i Virka u šetnji našim gradom“ nakon kojeg će se održati likovna radionica pod nazivom „Miko i Virka u svemiru“ s početkom u 11 sati. Cijela nedjelja, točnije 14. kolovoz, bit će u znaku kreativnih radionica i pričaonica za najmlađe posjetitelje te se i u ponedjeljak nastavlja aktivan program.

– Ponedjeljak opet otvaramo s Viroliberom i kreativnom radionicom, a navečer predstavljamo knjigu Anđelke Kliment „Ubojstvo na Mrežnici“. To je autoričin prvijenac, roman koji će predstaviti Virovitičanka Sandra Pocrnić Mlakar i Anita Rešetar, a vjerujem da će doći i sama autorica – kaže R. Fritz.

I zadnji dan Rokova, utorak 16. kolovoza, u knjižnici je predviđen bogat i raznovrsni program.

– Zadnji dan Rokova u 11 sati u Knjižnici će se održati kviz znanja za tinejdžere. Kviz će biti iz opće kulture pod nazivom „Zvijezde među knjigama“ koji će voditi kolegica Mirjana Kotromanović te će to biti interaktivni kviz iz svih područja ljudskog znanja i djelovanja koje pokriva knjižnična klasifikacija i na taj način ćemo ih na neki način obrazovati o načinu kako je u knjižnici organizirana građa. Program Rokova u knjižnici završavamo u 19 sati s otvorenjem godišnje izložbe Škole crtanja i slikanja Paleta – kaže R. Fritz te sve zainteresirane poziva na još jedno Rokovo u knjižnici.

(www.icv.hr, ib)

ROKOVO 2022 – knjiznica Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content