POŽAR KOD ŠIBENIKA Fras Venus: Županijski vatrogasci su u pripravnosti, no potrebe za dizanjem dodatnih snaga za sada nema

Požar na području vodičkog zaleđa još uvijek nije u potpunosti ugašen. Pod kontrolom je, okružili su ga vatrogasci, piše Index.hr.

U gašenju sudjeluje više od 300 vatrogasaca iz Šibensko-kninske županije i još šest županija (Splitsko-dalmatinske županije, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Karlovačke, Zadarske i Zagrebačke županije) te više od 50 pripadnika PP NOS OSRH. Mateja Fras Venus, zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, istaknula je kako trenutno nema potrebe za akcijom vatrogasaca s područja županije.

– 150 vatrogasaca Virovitičko-podravske županije u pripravnosti je za slučaj izvanredne dislokacije, međutim nisu stavljeni u pripremu kako bi u roku od nekoliko sati mogli krenuti. U slučaju potrebe, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković kontaktira mene, a u tom trenutku vatrogasci se stavljaju u pripravnost te u roku tri do četiri sata mogu krenuti. Ponavljam, za sada nema potrebe za tim, požar je pod nadzorom i nadamo se da neće biti potrebe za dizanjem dodatnih snaga- kaže Fras Venus i dodaje.

– Ovim putem ujedno apeliramo da se u vrijeme požarne sezone ne spaljuje trava i korov na otvorenom prostoru, budući da je i na području Virovitičko-podravske županije povećan broj požarnih intervencija otvorenog prostora. Pozivam sve da budu odgovorni, oprezni i da jednostavno to ne rade- zaključila je.

Dodajmo kako su na gašenje požara u jutarnjim satima upućena su tri Canadaira i dva Air Tractora, a nakon par sati ostali su samo kanaderi kako bi navodnjavali površinu.

(www.icv.hr, Index.hr, foto: Vatrogasna zajednica VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content