Prezentirano drugo idejno rješenje Sportskog centra Našice

Drugo idejno rješenje projekta Sportskog centra Našice prezentirano je danas (utorak) u Gradskoj vijećnici Grada Našica. Uobičajena je to procedura, prezentacija dva rješenja, kod vrlo vrijednih projekata, posebice onih koji baš kao i našički Centar obuhvaćaju više komponenata.

Prezentaciji su prisustvovali pročelnici svih odjela Grada Našica, gradonačelnik Grada Našica, predstavnici Nexe d.d. i Rukometnog kluba NEXE, direktor Našičke razvojne agencije, tajnik Športske zajednice Grada Našica te suradnici. Drugo rješenje iznijele su djelatnice tvrtke NFO d.o.o. Zagreb, a njihov projekt temelji se na suživotu Centra sa prirodnim okruženjem s naglaskom na solarnim kolektorima. Izrađene su dvije verzije, prva osmišljena sukladno šetnici koja povezuje centar grada i naselje Šipovac, a koja bi prema predviđenom planu uključila i dodatne sadržaje poput dječjih igrališta, skulptura i slično. Zanimljiv detalj bile su i ukopane zgrade sa zelenim, živim, krovištima, koje bi ujedno odjeljivali sportske komplekse od prometnice. Druga je fokusirana na glavnu prometnicu, obilaznicu, pa je sav sadržaj lokacijski približen istoj, sa više prometnih prilaza. Nakon prezentacije ušlo se u raspravu, na kojoj je zaključeno da se bazeni trebaju dovoljno odmaknuti od parka zbog problema sa lišćem i težim održavanjem, ali da se svakako trebaju nadovezivat na prirodno okruženje. Također dogovoreno je da se, kao i kod prve prezentacije, ide u faznu gradnju, komponentu po komponentu s naglaskom na NEXE Arenu, tenis terene i bazene.

– Danas smo u istom sastavu imali prezentaciju drugog idejnog rješenja Sportskog centra Našice koji je lokacijski predviđen na kraju velikog parka, uz samu obilaznicu. Gradnja ovog centra ići će u fazama, tenis tereni, NEXE Arena i bazenski kompleks. Izgradnja centra, smatram, najprimjerenija je za naš grad, grad sporta, uz prvoligaša Rukometni klub NEXE, ali i mnogobrojne sugrađane rekreativce – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba. 

Sljedeći korak je korekcija idejnog rješenja, a nakon toga i odabir između dva prezentirana, ovog današnjeg i onog održanog početkom srpnja.

(nasice.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content