PU virovitičko-podravska u Slatini održala promociju policijskog zanimanja

Policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske u suradnji sa Policijskom postajom Slatina, danas (četvrtak) su Slatini, Parku 136. slatinske brigade, održali promociju policijskog zanimanja s ciljem upisa zainteresiranih za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te natječaja za Program upisa u III. razred Policijske škole ”Josip Jović”.

Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 480 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini, a rok za podnošenje prijava je do 15. kolovoza. Program će započeti sukladno epidemiološkoj situaciji u to vrijeme, najranije 19. rujna 2022. godine, a polaznici/polaznice će se nakon završenog Programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave odnosno u ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe.

IMG_6397-CustomSvoju djelatnost zainteresiranima su predstavili policijski službenici prometne, temeljne i kriminalističke policije, te interventna jedinica PU virovitičko-podravske.

Sukladno raspisanom natječaju Ministarstva unutarnjih poslova, policijski službenici PU virovitičko-podravske odlučili su se na današnju akciju kako bi motivirali i privukli nove mlade snage u svoje ”redova”. Tom prigodom dijelili su promotivne letke, održali prezentaciju oružja i ostale opreme koju koriste u svom radu, bio je tu i pas za detekciju droga, a posjetitelji su imali prilike vidjeti i kako izgledaju policijski ”presretač”, motocikl, ”marica” i čamac za spašavanje.

– Nakon što smo prikaz rada policije održali u Virovitici, odlučili smo isto učiniti i u Slatini, jer sa slatinskog područja imamo u našim redovima velik broj policajki i policajaca. Ovdje smo izložili opremu koju koriste naši policijski službenici u svom radu. Ovom prezentacijom želimo privući mlade ljude za upis u 3. i 4. razred srednje policijske škole, ali i osobe do 28 godina starosti, da se prijave za tečaj kako bi dobile prekvalifikaciju u policijskog službenika. Isto tako, ovom prilikom htjeli smo pokazati da policija nije samo ona klasična policija koju vidite na ulici, da to nije samo policajac u patroli koji zaustavlja vozila i slično. Kako se razvija društvo, tako se razvijaju i policijska služba i policijska zanimanja. Mi u svojim redovima tražimo razne profile, od ekonomista, pa sve do informatičkih stručnjaka i, naravno, sportaša istaknu je načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević, te dodao kako sve buduće policajke i policajce nakon završetka obrazovanja čeke siguran posao.

IMG_6399-CustomNačelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić je naglasio da je suradnja sa jedinicama lokalne samouprave na visokom nivou. Ovom događaju, uz predstavnike Grada Slatine, nazočio je i načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

Posebnu pažnju, naročito najmlađih, privukla je belgijska ovčarka Stela, specijalno utrenirani pas tragač za potragu narkotika, koja je zajedno sa svojim vodičem Darkom Gojmercem u službi PU virovitičko-podravske.

Detalje natječaja za policajku/policajca pogledajte OVDJE

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content