Ribič u jezeru Liman pronašao ručnu bombu namijenjenu uništavanju oklopnih vozila i bunkera

U četvrtak, 21. srpnja oko 11:30 sati u naselju Detkovac u jezeru Liman 55-godišnji ribič pronašao je eksplozivnu napravu. Iz vode je, čisteći ribičko mjesto 8 metara od obale, izvukao kumulativnu ručnu bombu BRK-M79.

Riječ je o izuzetno razornoj bombi namijenjenoj za uništavanje i onesposobljavanje svih vrsta oklopnih borbenih vozila, bunkera i utvrđenih zgrada. Kako neslužbeno doznajemo, u vodi se nalazila tek nekoliko mjeseci. 

Na mjesto događaja nakon dojave su upućeni policijski službenici koji su osigurali mjesto događaja do dolaska policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu PU virovitičko-podravske, koji je utvrdio o kojoj je napravi riječ i potom ju na mjestu pronalaska uništio, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

– Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti. Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije – poručili su iz PU virovitičko-podravske.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content