“ŠKOLA BUDUĆNOSTI” U sklopu završne konferencije projekta, članice pobjedničkog Chatbota PP PAPUK sudjelovale u pravom tehnološkom spektaklu

Završna konferencija Innovation day @Alpha Centauri: “THINK BIG” održana je u Zagrebu 2. srpnja na novoizgrađenom INFOBIP–ovom kampusu.

Nagrađeni timovi “Škole budućnosti” za garanciju nezaboravnog dana imali su priliku upoznati se s najboljim tehnologijama i gadgetima iz hrvatske tech industrije, gdje se predstavilo 20 hrvatskih i međunarodnih tvrtki i fakulteta.

Učenici su mogli isprobati i vidjeti razne vrste robota koje je složio Hrvatski robotički savez – od popularnog SPOT robota iz Boston Dynamics-a, električnih formula FSB Racing Team-a, robota koji kuha hranu Gammachef-a (u suradnji s Podravkom) do pametnih kocki Smart Lumies-a, potrage za blagom preko Equinox Vision-a i raznih drugih inovacija.

Ekipa iz STEM-ija i INFOBIP-a prikazala je pravi tehnološki spektakl koji će učenici pamtiti cijeli život te puni entuzijazma i motivacije nastaviti projekt u trećoj sezoni.

Što su Hana, Zara, Maja i Ina (učenice slatinske Osnovne škole Josipa Kozarca i članice pobjedničkog Chatbota PP PAPUK) vidjele, isprobale i s čim su se upoznale, pogledajte OVDJE.

(OŠ Josipa Kozarca Slatina)

Innovation day

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content