Slatinska policija uključila se u preventivnu akciju “Ne ostavljajte djecu samu u vozilima!”

S obzirom na visoke temperature u ljetnom razdoblju i ranija tragična stradavanja djece od dehidracije, slatinska policija pridružila se preventivnim aktivnostima MUP-a kojima je cilj osvješćivati i upozoravati roditelje, kao i sve one koji se brinu o djeci, o rizicima i opasnostima ostavljanja djece u vozilima bez nadzora.

U tu svrhu Ministarstvo unutarnjih poslova izradilo je letak u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, u kojem se, osim kaznene odgovornosti roditelja i drugih osoba koje brinu o djeci, nalaze i preporuke stručnih osoba.

– Akcija “Ne ostavljajte djecu samu u vozilima!” se provodi na cijelom području koje pokriva Policijska postaja Slatina i preventivnog je karaktera. Kontakt policajci naše postaje, nas četvero, obilazimo sve javne ustanove gdje se mogu zaustaviti vozila u kojima se prevoze djeca, kao škole, vrtići, domovi zdravlja, hitne službe, te ostala mjesta gdje neki roditelji ili druge osobe koje ih prevoze ostave same i odu nešto obaviti, a što je neodgovorno i vrlo opasno, te dijelimo letke kako bi preventivno djelovali da ne dođe to neželjenog – istaknuo je policijski službenik PP Slatina, kontakt policajac Stjepan Srednoselac.

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content