Tek što je odradio nastup u Podravskim Sesvetama, KUD Virovitica ovaj će mjesec na gostovanje u Donji Miholjac te u susjednu BiH

Kulturno umjetničko društvo Virovitica protekli je vikend prvi put nastupilo na manifestaciji “Ivanje u Sesvetama”, no sudeći prema raspoloženju članova društva, na čelu s predsjednikom Matijom Goslerom, to svakako neće biti i zadnji put.

– Ovu etno manifestaciju već četvrtu godinu u Podravskim Sesvetama u Koprivničko-križevačkoj županiji organizira tamošnji HKD “Sesvećice” iz Podravskih Sesveta. Svrha ove kulturne manifestacije je predstavljanje narodnih običaja pjesmom, plesom i rukotvorinama, a osim našeg i domaćinskog KUD-a, još su sudjelovali i KUD-ovi iz Dinjevca i Starogradačkog Marofa- napomenuo je Matija Gosler koji je sa ovog događaja zajedno sa svojim članovima donio lijepa iskustva.

– Odlučili smo se predstaviti pjesmom i plesom te narodnom nošnjom iz Dalmatinske Zagore za što imamo pripremljen već dobro uigran program s kojim se predstavljamo na raznim manifestacijama i doživljavamo uspjeh. Tako je bilo i prošli vikend u Podravskim Sesvetama na kojem su osim dobre pjesme i plesa evocirane i uspomene na običaje starih vremena, pa je zapaljen i “Ivanjski krijes” oko kojeg su zajedno prigodne pjesme otpjevala sva kulturno umjetnička društva koja su sudjelovala na ovoj kulturnoj manifestaciji, a također i otplesala kolo- rekao je Matija koji će Podravske Sesvete uvrstiti i u redovan plan gostovanja i iduće godine.

– Bilo je odlično i puni smo lijepog iskustva, pa ćemo, ako nas pozovu, tamo i iduće godine, no sada valja misliti i na ono što uskoro slijedi i što je također od posebnog značaja. To je gostovanje u Donjem Miholjcu gdje će se tijekom ovog mjeseca održati 47. po redu “Miholjačko sijelo”, a također i nastup u BiH gdje će se u Jelahu održati međunani festival KUD-ova- rekao je ukratko o planovima predsjednik KUD Virovitica Matija Gosler.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content